Αρχική | Ειδήσεις | Βιβλία - Μελέτες | Τα νέα οικονομικά βιβλία, στο eurocapital.gr, αυτή την εβδομάδα!

Τα νέα οικονομικά βιβλία, στο eurocapital.gr, αυτή την εβδομάδα!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τα νέα οικονομικά βιβλία, στο eurocapital.gr, αυτή την εβδομάδα!

Κατά το τελευταίο διάστημα, το ηλεκτρονικό κατάστημα του eurocapital.gr έχει αναπτύξει νέες συνεργασίες με εκδοτικούς οίκους και βιβλιοπωλεία, ώστε, πέραν από τα βιβλία που εκδίδει η EuroCapital, να προσφέρει στους αναγνώστες και τους χρήστες του, την ευκαιρία να βρουν ενδιαφέροντα βιβλία στους τομείς της οικονομίας, της οικονομικής ιστορίας, της πολιτικής και της ιστορίας, τομείς που σύντομα θα διευρυνθούν.

Δείτε τα νέα βιβλία που προστέθηκαν την εβδομάδα 25/7/2022 - 29/7/2022.

 

Μεγάλες Προσδοκίες
Το όνειρο της Ευρώπης 1999 - 2021
Geert Mak

Η κατάρρευση του ευρωπαϊκού ονείρου και η διάλυση της μεταπολεμικής τάξης πραγμάτων σε ένα βιβλίο τραγικά επίκαιρο.

Πιάνοντας το νήμα από το τέλος του Στην Ευρώπη, στο ξεκίνημα της νέας χιλιετίας, ο βραβευμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας Geert Mak εξετάζει τις πρωτοφανείς προκλήσεις με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωπες οι αξίες της Ευρώπης.

Μαθαίνουμε για την προσεκτικά ενορχηστρωμένη καριέρα του Πούτιν, τον αυξανόμενο φόβο μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα, τη διαδικασία διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον «μεγάλης κλίμακας πνιγμό των φτωχών της Αφρικής» στη Μεσόγειο, τις αιτίες και το τεράστιο τίμημα της τραπεζικής κρίσης, την ανάκαμψη του αντισημιτισμού στην Πολωνία, την επιτυχία των λαϊκίστικων κομμάτων σε Ανατολική και Δυτική Ευρώπη, τη μεγάλη κρίση του ευρώ ιδωμένη από μια γωνιά της Αθήνας, την πορεία της Ουκρανίας μετά το 1999 και τα γεγονότα που οδήγησαν στην οριακή στιγμή της σύγχρονής μας ρωσικής εισβολής, τον ρατσισμό που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στην πλούσια Δύση, το εθνικό όνειρο της Καταλονίας, το Brexit, την πολιτική του Τραμπ και την εκλογή Μπάιντεν, αλλά την πανδημία του κορονοϊού ως τα τέλη του 2021.

Ο συγγραφέας γράφει για τη χρηματοπιστωτική κρίση και την κρίση του ευρώ με αναλυτικά στοιχεία και περιγραφές σχετικά με τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους εκπροσώπους των ελληνικών κυβερνήσεων και στα Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να αποφευχθεί το Grexit και να βρεθεί λύση στην κρίση χρέους της ελληνικής οικονομίας. Ταυτόχρονα, μεταφέρει και το πώς βίωσαν και βιώνουν οι Έλληνες αυτή την κρίση καθώς και τα αποτελέσματα της πολιτικής που επιλέχθηκε.

Επίσης, ο Μακ αναφέρεται διεξοδικά στο προσφυγικό – μεταναστευτικό όπως το έζησαν και το ζουν κυρίως οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου: μέσα από τις μαρτυρίες ντόπιων αλλά και προσφύγων εκθέτει τα σοβαρά προβλήματα αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης στις χώρες υποδοχής αλλά και την αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τα αντιμετωπίσει με συντονισμένη προσπάθεια.

Συνδυάζοντας ιστορία και πολιτική και αντλώντας στοιχεία από τις επαφές του με πολλούς Ευρωπαίους, ο καταξιωμένος συγγραφέας επαναφέρει τον προβληματισμό για την ταυτότητα της Ευρώπης και αναζητά τα απομεινάρια του κοινού οράματος για ειρήνη, δημοκρατία, ευημερία.

Αγοράστε το βιβλίο, εδώ. Τιμή €19,80 (από €22,00).
Το παρόν βιβλίο διατίθεται σε συνεργασία με άλλο βιβλιοπωλείο ή εκδοτικό οίκο.

 

Η Ελλάδα στη Διεθνή Αγορά Επενδύσεων
Θεοδόσιος Παλάσκας, Λάμπρος Πεχλιβάνος, Χρυσόστομος Στοφόρος

Το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) εκδίδει την παρούσα μελέτη στο πλαίσιο ενός γενικότερου προγράμματος ανάλυσης της ανταγωνιστικής ικανότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Ο παρών τόμος παρουσιάζει τη θέση της Ελλάδας στη διεθνή αγορά επενδύσεων. Καταγράφει και συγκρίνει τις στρατηγικές προσέλκυσης ξένων επενδύσεων σε ανταγωνιστικές περιφερειακές οικονομίες της ΕΕ. Και, τέλος, αξιολογεί το βαθμό ελκυστικότητας της Ελλάδας στα μάτια των ξένων επενδυτών. Συγγραφείς του παρόντος τόμου είναι ο Θεοδόσιος Παλάσκας, ο Λάμπρος Πεχλιβάνος και ο Χρυσόστομος Στοφόρος.

Αγοράστε το βιβλίο, εδώ. Τιμή €27,21 (από €30,57).
Το παρόν βιβλίο διατίθεται σε συνεργασία με άλλο βιβλιοπωλείο ή εκδοτικό οίκο.

 

Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τον 19ο αιώνα
Κώστας Κωστής, Σωκράτης Πετμεζάς

[…] Στον τόμο συγκεντρώθηκαν μελέτες που καλύπτουν σε βάθος όλες τις επιμέρους πλευρές της διαδικασίας οικονομικής ανάπτυξης (δημογραφία, αγροτική οικονομία, βιομηχανία, τράπεζες κλπ.), παρακολουθούν δε, τη διαρθρωτική ένταξη της ελληνικής οικονομίας στο ευρύτερο διεθνές πλαίσιό της.

Στη συγγραφή του τόμου συνεργάστηκαν οι Χριστίνα Αγριαντώνη, Βασίλης Καρδάσης, Εύη Καρούζου, Γιώργος Κωστελένος, Κώστας Κωστής, Ιωάννα Μίνογλου, Λήδα Παπαστεφανάκη, Σωκράτης Πετμεζάς, Γιώργος Στασινόπουλος, Αλέξης Φραγκιάδης, Τζελίνα Χαρλαύτη, Βιολέτα Χιονίδου και Μιχάλης Ψαλιδόπουλος. Οι συγγραφείς κλήθηκαν να δώσουν μια σφαιρική εικόνα του κλάδου που μελέτησαν, να παρουσιάσουν τα πορίσματα της πρόσφατης έρευνας και να αναδείξουν τα ερωτήματα που παραμένουν ακόμη ανοικτά.

 

Αγοράστε το βιβλίο, εδώ. Τιμή €27,57 (από €30,57).
Το παρόν βιβλίο διατίθεται σε συνεργασία με άλλο βιβλιοπωλείο ή εκδοτικό οίκο.

 

Μαύρη Βίβλος
της ελληνικής οικονομίας
Τάκης Μίχας

Αν θέλει κανείς να έχει μια σαφή και εμπεριστατωμένη εικόνα για την οικονομία της Ελλάδας και ιδιαίτερα για τις προοπτικές της, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να κάνει ένα βήμα έξω από την οικονομία με τη στενή έννοια του όρου. Θα πρέπει με άλλα λόγια να εξετάσει όλους εκείνους τους παράγοντες που καθορίζουν τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης και προσδιορίζουν αν μια χώρα είναι έτοιμη να παίξει δυναμικό ρόλο στη σημερινή παγκοσμιότητα.

Ένα δεύτερο πράγμα που θα πρέπει να κάνει κανείς, είναι να εξετάσει αυτούς τους παράγοντες σε συγκριτικά πλαίσια. Αυτά είναι λοιπόν τα δύο στοιχεία που προσπαθεί να “παντρέψει” η “Μαύρη Βίβλος της ελληνικής οικονομίας”: αφενός μια ποσοστικοποιημένη παρουσίαση της κατάστασης των εξωοικονομικών παραγόντων που καθορίζουν την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα, και αφετέρου μια συγκριτική παρουσίαση αυτών των δεδομένων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το συμπέρασμα που προκύπτει, είναι ότι μάλλον κάνουμε λάθος όταν προσπαθούμε να εξηγήσουμε την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας μέσα από ευρωπαϊκά πλαίσια και άξονες. Είναι τέτοια η απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε, τουλάχιστον από οικονομικής άποψης, το ότι η Ελλάδα θεωρείται ευρωπαϊκό κράτος οφείλεται σε ένα “γεωγραφικό ατύχημα”.

Αγοράστε το βιβλίο, εδώ. Τιμή €8,19 (από €11,70).
Το παρόν βιβλίο διατίθεται σε συνεργασία με άλλο βιβλιοπωλείο ή εκδοτικό οίκο.

 

Κυριάκος Βαρβαρέσος
Η βιογραφία ως οικονομική ιστορία
Ανδρέας Κακριδή

Ο Κυριάκος Βαρβαρέσος αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες στον χώρο της οικονομικής σκέψης και πολιτικής στην Ελλάδα του 20ού αιώνα. Ανώτερος δημόσιος υπάλληλος και αργότερα καθηγητής, Υπουργός Οικονομικών κατά την πτώχευση του 1932, Υποδιοικητής και μετέπειτα Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έως το 1946, Υπουργός της εξόριστης κυβέρνησης στη διάρκεια της Κατοχής και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης το 1945, υπεύθυνος για την πλέον φιλόδοξη σταθεροποιητική προσπάθεια της μεταπολεμικής οικονομίας, ο Βαρβαρέσος συνέδεσε το όνομά του με τις πιο κρίσιμες οικονομικές εξελίξεις μιας ολόκληρης εποχής.

Λιγότερο γνωστή, αλλά εξίσου ενδιαφέρουσα ήταν η δράση του στο διεθνές προσκήνιο. Από το Συνέδριο της Ειρήνης μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου συμμετείχε ως απλός σύμβουλος μέχρι το Bretton Woods, όπου προΐστατο της ελληνικής αποστολής, ο Βαρβαρέσος ήταν παρών σε όλες τις σημαντικές διεθνείς συναντήσεις της εποχής του. Διαπραγματεύθηκε τον διακανονισμό του ελληνικού χρέους, τις εμπορικές συμφωνίες του Μεσοπολέμου και τη μεταπολεμική βοήθεια. Απέκτησε την φήμη οξυδερκούς εμπειρογνώμονα και ικανού διαπραγματευτή. Στηρίχθηκε στη φήμη αυτή, το 1946, για να εκλεγεί στο πρώτο συμβούλιο της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, όπου και παρέμεινε μέχρι τον θάνατό του, το 1957.

Σήμερα, όσοι τον θυμούνται έχουν κυρίως υπόψη τους την περίφημη “Έκθεση επί του Οικονομικού Προβλήματος της Ελλάδος”, ένα μακροσκελές κείμενο που υπέβαλε στην κυβέρνηση Πλαστήρα, το 1952, με τις προτάσεις του για τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Παρά τη σημασία της, η “Έκθεση” δεν παύει να αποτελεί ένα από τα τελευταία έργα του -ψηφίδα μιας πολύ μεγαλύτερης εικόνας του ανθρώπου και της εποχής του.

Αυτή είναι η εικόνα που φιλοδοξεί να αναδείξει η βιογραφία Βαρβαρέσου, ανοίγοντας ένα παράθυρο στις αγωνίες, τις επιτυχίες και τις απογοητεύσεις τεσσάρων δεκαετιών ελληνικής οικονομικής ιστορίας.

Αγοράστε το βιβλίο, εδώ. Τιμή €14,34 (από €17,93).
Το παρόν βιβλίο διατίθεται σε συνεργασία με άλλο βιβλιοπωλείο ή εκδοτικό οίκο.

 

Από τον ατελή εκσυγχρονισμό στην κρίση
Μεταρρυθμίσεις, χρέη και αδράνειες στην Ελλάδα (1993 - 2010)
Πάνος Καζάκος

Το βιβλίο αυτό επισκοπεί κριτικά τις επιδόσεις του ελληνικού συστήματος διακυβέρνησης (ή, απλούστερα, της πολιτικής) την περίοδο 1993-2010.

Αναλύει τις εντάσεις, τα αποτελέσματα και το σκεπτικό των μεγάλων σχεδίων από τον “εκσυγχρονισμό” και την “επανίδρυση του κράτους” ως τη σημερινή κρίση πολλών διαστάσεων (δημόσιας οικονομίας, ανταγωνιστικότητας, περιβάλλοντος, τήρησης του νόμου, της δημόσιας αρετής κ.ά.). Ο συγγραφέας πηγαίνει πέρα από την απλή ροή των γεγονότων, ξεφεύγει από βολικά ερμηνευτικά σχήματα και ανατέμνει τους μύθους που συνόδευσαν τις εξελίξεις της περιόδου. Ο συγγραφέας υπερβαίνει τη συνήθη διάκριση ανάμεσα σε οικονομική και πολιτική ανάλυση.

Υιοθετεί αδογμάτιστα προσεγγίσεις της νεότερης πολιτικής οικονομίας και αναδεικνύει τη σημασία πολιτικών συμπεριφορών, επικρατουσών ιδεών, οργανωμένων συμφερόντων, γραφειοκρατικών εμπλοκών, κατεστημένων θεσμών και εξωτερικών παραγόντων, αξιοποιώντας τα σχετικά πορίσματα της έρευνας.

Το βιβλίο επικαιροποιεί προηγούμενη ανάλυση του Πάνου Καζάκου στο “Ανάμεσα σε Κράτος και Αγορά: Οικονομία και οικονομική πολιτική στη μεταπολεμική Ελλάδα 1944-2000” (Εκδόσεις Πατάκη, 2001) και συμβάλλει σε μια δημιουργική επεξεργασία της πρόσφατης ιστορίας, που συνιστά και το παρόν μας.

Αγοράστε το βιβλίο, εδώ. Τιμή €13,40 (από €17,87).
Το παρόν βιβλίο διατίθεται σε συνεργασία με άλλο βιβλιοπωλείο ή εκδοτικό οίκο.

 

Πατώντας σε δύο αιώνες
Θεώνη Ταμπάκη, Πάμελα Καραβά

Η έκδοση αυτή είναι αφιερωμένη στους πρωτοπόρους Έλληνες επιχειρηματίες, που η ιστορία τους ξετυλίγεται στις σελίδες αυτού του βιβλίου… Πρόκειται για την καταγραφή της ιστορίας των επιχειρήσεων, που ξεκίνησαν τις δραστηριότητές τους στον ελληνικό χώρο πριν από πολλά χρόνια και συνεχίζουν την πορεία τους ενάντια σε αντιξοότητες και σε κρίσιμες περιόδους της ελληνικής οικονομίας, επιβιώνουν και αναπτύσσονται… σε πολλές περιπτώσεις και εκτός του ελληνικού χώρου.

Διατηρώντας τις αξίες και τα οράματα των ιδρυτών τους, οι συνεχιστές συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και της διατήρησης του υγιούς ανταγωνισμού. Εύχομαι στον αναγνώστη αυτού του βιβλίου, μιας και παρέμεινε αναλλοίωτη η αυτοτέλεια της κάθε επιχείρησης στην παρουσίασή της, με καθαρή ματιά και νοσταλγική διάθεση, να προσεγγίσει το χρώμα και το άρωμα της εποχής που αναδύει κάθε σελίδα του. Αναστασία Φ. Τσολάκη

Αγοράστε το βιβλίο, εδώ. Τιμή €56,87 (από €63,90).
Το παρόν βιβλίο διατίθεται σε συνεργασία με άλλο βιβλιοπωλείο ή εκδοτικό οίκο.

 

Μετά την πανδημία
Η Ελλάδα, η Ευρώπη και ο κόσμος στη σκιά της δυστοπίας
Συλλογικό έργο

Ακούμε συχνά να λέγεται ότι «τίποτα δεν θα είναι πια όπως πριν» και ότι θα μιλάμε πλέον για «τη μετά κορωνοϊό εποχή». Θα μεταφερθούμε σε έναν προ παγκοσμιοποίησης κόσμο ή θα διακτινιστούμε σε μια εποχή της μετα- παγκοσμιοποίησης; Ποιος θα καθορίσει το πλαίσιο και τους κανόνες; Θα μιλάμε για το «φαινόμενο Covid-19» ως μία κρίσιμη καμπή στη διεθνή πολιτική και οικονομία, αλλά και την ιατρική επιστήμη;

Δεν πρέπει όμως να λησμονούμε πως κάποιες καταστάσεις που διαμορφώνουν σήμερα το παγκόσμιο γίγνεσθαι, όπως ο ανταγωνισμός ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ, η κρίση του πολυμερούς συστήματος διακυβέρνησης, οι προκλήσεις που απασχολούν την Ευρώπη, ή τα όρια της παγκοσμιοποίησης, προϋπήρχαν της κρίσης του Covid-19. Αυτό που στην ουσία άλλαξε είναι οι κανόνες του παιχνιδιού, καθώς η κρίση που ξέσπασε επιτάχυνε τις εξελίξεις, διεύρυνε το πλαίσιό τους και όξυνε τις αντιθέσεις που ήδη υπήρχαν. Άγνωστο πού μπορεί να οδηγηθούμε. Όμως είναι βέβαιο πως ο Covid-19 θα αφήσει το στίγμα του στον γεωπολιτικό και γεωοικονομικό χάρτη.

Στα κείμενα αυτού του συλλογικού έργου, επιχειρείται ένας πρώτος απολογισμός με τη συμπλήρωση ενός έτους, μιας εν εξελ­ίξει κρίσης, η οποία όμως άλλαξε ριζικά την εικόνα του κόσμου.

Οι συγγραφείς του τόμου:
Άγγελος Αθανασόπουλος, Στυλιανός Αντωναράκης, Σωτήρης Βανδώρος, Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Σωτήρης Γεωργανάς, Μίνα Γκάγκα, Κωνσταντίνα Δημητρούλη, Ιωάννα Δρέττα, Σταύρος Ζωγραφάκης Σταύρος Θωμαδάκης, Βαγγέλης Ιντζίδης, Γιάννης Καλογήρου, Ελένη Καραντζόλα, Θανάσης Κοντογεώργης, Δημήτρης Κούρκουλας, Αλέκος Κρητικός, Παναγιώτης Λιαργκόβας, Κωνσταντίνος Μαγκλιβέρας, Γιάννης Μανιάτης, Αντώνης Μανιτάκης, Γιώργος Μητακίδης, Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος Αντωνόπουλος, Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσοστόμος Σαββάτος, Κώστας Μποτόπουλος, Κωνσταντίνα Μπότσιου, Αντώνης Μπρεδήμας, Σωτήρης Ντάλης, Μυρτώ Ξανθοπούλου, Φερενίκη Παναγοπούλου, Γεώργιος Σαββαΐδης, Αλεξάνδρα Σδούκου, Κώστας Σημίτης, Γεράσιμος Σιάσος, Γιάννης Στουρνάρας, Στράτος Στυλιανίδης, Γιάννης Τούντας, Αντώνης Τριφύλλης, Νίκος Χριστοδουλάκης.
Επίσης, περιλαμβάνονται κείμενα των: Τίμοθυ Γκάρτον Ας, Αντόνιο Γκουτέρες, Χανς Κλούγκε, Εμανουέλ Μακρόν, Άνγκελα Μέρκελ, Σαρλ Μισέλ, Ααρόν Μπερνστάϊν, Λούις ντε Γκίντος, Ούρσουλα φον ντερ Λαϊεν, Πασκάλ Ντόναχιου, Μάκι Σαλ, Νταβίντ Σασόλι, Μαργαρίτη Σχοινά, Μαριάννας Τρίας.

Αγοράστε το βιβλίο, εδώ. Τιμή €24,80 (από €27,56).
Το παρόν βιβλίο διατίθεται σε συνεργασία με άλλο βιβλιοπωλείο ή εκδοτικό οίκο.

 

Ελληνικές επιχειρήσεις από τον 20ο στον 21ο αιώνα
Πρόσωπα και δραστηριότητες
Συλλογικό έργο

Η επιχειρηματική δράση του 21ου αιώνα συνδέεται αναπόσπαστα με την ιστορία της. Η όσο το δυνατόν σφαιρική γνώση του παρελθόντος πρέπει να αποτελέσει τη βάση για προβληματισμό και ερμηνεία. Ο 20ος αιώνας υπήρξε αιώνας -ορόσημο για την οικονομική και τη βιομηχανική εξέλιξη της Ελλάδας. Τότε τέθηκαν οι βάσεις για τη συγκρότηση επιχειρήσεων αλλά και τότε προέκυψαν πολλαπλές δυσχέρειες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει (άλλες φορές με επιτυχία και άλλες όχι) ο επιχειρηματικός και πολιτικός κόσμος, προσαρμόζοντας τη στρατηγική του στις επιταγές της εποχής.

Ο συλλογικός αυτός τόμος παρουσιάζει την ίδρυση, την πορεία και την εξέλιξη ισχυρών ελληνικών επιχειρήσεων, ιδιωτικών και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο των κλάδων της οικονομίας. Σκιαγραφεί εκείνους τους πρωτοπόρους επιχειρηματίες οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία, συγκρότησαν εταιρείες και συνέβαλαν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Παραθέτει την παράλληλη διαδρομή των συλλογικών οργανώσεων που μετείχαν ενεργά στην οικονομική ζωή της Ελλάδας. Επίσης, αναφέρεται στην πορεία και το ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, περιλαμβάνει το ιστορικό του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου (ΕΛΙΑ), το οποίο χρόνια τώρα προσπαθεί να διαφυλάξει την ιστορική μνήμη με τη διάσωση επιχειρηματικών (και όχι μόνο) αρχειακών συλλογών, καθώς και του περιοδικού “Οικονομική Επιθεώρηση”, που παρακολουθεί, ενημερώνει, σχολιάζει τα τεκταινόμενα στο χώρο της οικονομίας επί 74 συναπτά έτη. Οι εκδόσεις “Κέρκυρα – Όμιλος economia”, με τη διάσωση, την ανάδειξη και την αξιοποίηση του Αρχείου Βοβολίνη, με την “Οικονομική Επιθεώρηση” και τις άλλες ειδικές εκδόσεις τους, αποτυπώνουν όλο το πλέγμα της οικονομικής δραστηριότητας, συνδυάζοντας αρμονικά την ιστορία με την επικαιρότητα.

Αγοράστε το βιβλίο, εδώ. Τιμή €30,18 (από €35,50).
Το παρόν βιβλίο διατίθεται σε συνεργασία με άλλο βιβλιοπωλείο ή εκδοτικό οίκο.


Δείτε περισσότερα βιβλία στο θέμα "Οικονομία", εδώ.
Δείτε βιβλία των εκδόσεων EuroCapital, εδώ.

 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text