Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Attica Group: Νέα εποχή για την ακτοπλοΐα στον Αργοσαρωνικό στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου

Attica Group: Νέα εποχή για την ακτοπλοΐα στον Αργοσαρωνικό στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Attica Group: Νέα εποχή για την ακτοπλοΐα στον Αργοσαρωνικό στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου

Στις επόμενες ημέρες αλλάζει σελίδα το ακτοπλοϊκό αφήγημα για τα νησιά του Αργοσαρωνικού αφού δρομολογούνται τα τρία υπερσύγχρονα ταχύπλοα Aero catamaran που ναυπήγησε ο Όμιλος Attica τα οποία καταπλέουν σήμερα το μεσημέρι στον Πειραιά. Θα τα ξεφορτώσουν στο car terminal και πιο συγκεκριμένα το ένα σήμερα και τα άλλα δυο αύριο Τρίτη 2 Αυγούστου.

Θα καλύψουν τις συνδέσεις από Πειραιά για Αγκίστρι, Αίγινα, Πόρο, Ύδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες, Πόρτο Χέλι με έως 17 καθημερινά δρομολόγια, αντικαθιστώντας παλαιότερης τεχνολογίας πλοία του Ομίλου στους συγκεκριμένους προορισμούς. Η εταιρεία θα υπερδιπλασιάσει τα δρομολόγια προς την Αίγινα και το Αγκίστρι ενώ προς τους άλλους προορισμούς η συχνότητα θα είναι ίδια με την υπάρχουσα.

Στόχος της Αttica Group είναι να αυξήσει την επιβατική κίνηση στον Αργοσαρωνικό κατά 25% ήτοι κατά περίπου 1,3 εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Οι γραμμές του Αργοσαρωνικού, χωρίς να υπολογίζονται οι γραμμές της Σαλαμίνας, εξυπηρετούν περίπου 2,5 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως ενώ ο τζίρος, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Τη μεταφορά των τριών catamaran από τη Νορβηγία όπου ναυπηγήθηκαν με πλοίο ανέλαβε η πλέον εξειδικευμένη εταιρεία στη θαλάσσια εφοδιαστική αλυσίδα, η Golden Cargo η οποία ναύλωσε ειδικό heavy lift πλοίο.

Κατασκευάστηκαν στα ναυπηγεία Brødrene Aa της Νορβηγίας. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 21 εκατ. ευρώ και καλύφθηκε με ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό.

Με τη δρομολόγησή τους θα αυξηθεί η μεταφορική ικανότητα για τους προορισμούς του Αργοσαρωνικού, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη των νησιών και των τοπικών κοινωνιών.

Aναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 32,2 κόμβων με πλήρες φορτίο, ολικό μήκος 36 μέτρα, πλάτος 9,7 μέτρα και μεταφορική ικανότητα 150 επιβατών.

Η εσωτερική διαρρύθμιση και γενικότερα ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του στοχεύει στο να προσφέρει στον επιβάτη υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, όπως άνετο ταξίδι ακόμη και σε συνθήκες υψηλού κυματισμού, ευρύχωρους χώρους ενδιαίτησης επιβατών, χώρο για τη μεταφορά ποδηλάτων, υψηλών προδιαγραφών χώρο για μεταφορά κατοικίδιων.

Το ναυπηγείο Brødrene Aa είναι παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή πλοίων από ανθρακόνημα/carbon fibre και από το 2002 έχει κατασκευάσει περισσότερα από 70 επιβατηγά πλοία. Το ναυπηγείο συνδυάζει την εξαιρετικά αποδοτική σχεδίαση της γάστρας του πλοίου με τη χρήση του ελαφρύτερου υλικού κατασκευής από ανθρακόνημα/carbon fibre. Κατασκευάζοντας τα πιο ενεργειακά αποδοτικά πλοία στην αγορά, οι πελάτες του ναυπηγείου επωφελούνται από το χαμηλότερο κόστος καυσίμων, τις χαμηλότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και το χαμηλότερο κόστος συντήρησης.

Μηνάς Τσαμόπουλος

 

Πηγή:newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text