Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ ξεπερνά σήμερα (Δευτ, 1/8/22) με δύναμη τις 850 μονάδες

Ο ΓΔ ξεπερνά σήμερα (Δευτ, 1/8/22) με δύναμη τις 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Κανείς δεν περίμενε ότι σε τόσο δυσμενές διεθνές και εθνικό περιβάλλον με μεγάλη άνοδο πληθωρισμού και επιτοκίων και με πόλεμο στην Αν. Ευρώπη, να συμβεί μέσα στο καλοκαίρι τόσο απότομη και ισχυρή ανοδική αναστροφή. Ήδη με την σημερινή άνοδο +1,50% στις 864 μονάδες, (πριν μιάμιση ώρα είχε φτάσει το +2% στις 870 μονάδες), ο ΓΔ έχει πετύχει άνοδο σχεδόν +11% από τον προ μηνός πυθμένα των 780 μονάδων και αν πάρει ακόμα 2 ποσοστιαίες μονάδες, εμείς θα τον χαρακτηρίσουμε, βάσει ιστορικών μας μετρήσεων, σαν «υπεραγορασμένο» και αμφίβολο αν θα πρέπει να αγοραστεί λίγο ψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.

Το γεγονός ότι ο ΓΔ τείνει να καταστεί υπεραγορασμένος μειώνει την διάθεσή μας για αγορές μετοχών οπότε σήμερα πιθανότατα θα προχωρήσουμε σε περιορισμένες αγορές. Οι επόμενες αγορές μας, και πάλι περιορισμένες, θα γίνουν αν ο ΓΔ ξεπεράσει το πρώτο επόμενο αγκίστρι του, την επόμενη ευρισκόμενη ψηλότερα κορυφή του.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 860 μονάδες (ώστε το ημερήσιο κηροπήγιό του να μην μοιάζει με διάττοντα) θα αγοράσουμε σε τιμές κλεισίματος 600 μετοχές ΕΛΠΕκαι 1000 ΙΝΤΚΑ.

Μετοχές

Τα ¾ των μετοχών αυτή τη στιγμή κινούνται θετικά ενώ 10 μετοχές, οι ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙ-=Ρ, ΕΤΕ, ΑΤΤ, ΜΙΓ, ΤΙΤ, ΒΙΟ, ΜΟΤΟ, ΕΛΧΑ και ΚΕΚΡ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%

Η μετοχή της ημέρας : Θα λέγαμε ότι είναι και οι 5 τραπεζικές που πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% με μεγάλους όγκους αλλά, σε μη ευνοϊκό διαγραμματικό περιβάλλον, δηλαδή πολύ χαμηλότερα από στροφέα

Πολύ εντυπωσιακή είναι σήμερα μια loser, η ΜΙΓ που από τα βάραθρα των 0,22 λεπτών του ευρώ που είχε βρεθεί πριν λίγες εβδομάδες σήμερα έχει ανέβει στα 0,33 (+50%).

Δύο μετοχές πλησιάζουν τον στροφέα τους, η εισοδηματική ΕΥΔΑΠ και η loser ΟΛΥΜΠ που βρίσκονται κοντά στον καλοσχηματισμένο στροφέα τους – υψηλό τριμήνου.

Νέα υψηλά 4μήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΙΝΤΚΑ, ΙΝΛΟΤ και ΜΙΓ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος. Η γενική ανοδική τάση αρχίζει να δείχνει την παρουσία της , ήδη ο ΓΔ απέχει περίπου μόνον 15-20 μονάδες από τον ΑΚΜΟ200 που κατοπτρίζει την μεσομακροπρόθεσμη τάση.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text