Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Q&R: Ανοιχτό σενάριο η προσέλκυση νέων επενδυτών

Q&R: Ανοιχτό σενάριο η προσέλκυση νέων επενδυτών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Q&R: Ανοιχτό σενάριο η προσέλκυση νέων επενδυτών

Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσέλκυσης νέων επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της Q&R αφήνει ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας (και πρόεδρος της Lovatia Holdings) Μάνος Ξιώνης, σχολιάζοντας την «επόμενη μέρα»  μετά τα πολύ  βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου φετινού εξαμήνου που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Ξιώνη,  «μετά πρώτα θετικά αποτελέσματα μετά από επτά χρόνια "ισχνών αγελάδων" γίνεται ένα μικρό, αλλά σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση του πρώτου πλάνου της περιόδου 2020-2022 που στόχο είχε την επιστροφή της εταιρείας στην κερδοφορία και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της με μεγάλα έργα  για την επόμενη τριετία. Ο σαρωτικός εταιρικός μετασχηματισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη αρχίζει να αποδίδει ορατά αποτελέσματα. Η επιτυχής συνέχεια του για την διασφάλιση της κερδοφόρου αυτόνομης πορείας εντός του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, σε ένα μακροοικονομικό περιβάλλον αυξημένου συστημικού ρίσκου μπορεί να επιταχυνθεί στο ενδεχόμενο εισόδου και νέων επενδυτών με πρόσθετες συνέργειες σε υφιστάμενες και νέες δραστηριότητες στοχεύοντας την εξωστρέφεια τις νέες τεχνολογίες  και τον ιδιωτικό τομέα, το στοίχημα της επόμενης ημέρας».

Ο εισηγμένος όμιλος όχι μόνο κατάφερε κατά το πρώτο μισό του 2022 να επιστρέψει σε ισχυρό κερδοφόρο αποτέλεσμα, αλλά παράλληλα έχει επιτύχει να δημιουργήσει πολύ υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί έως το τέλος του έτους, λόγω και της επικείμενης δημοπράτησης νέων συμβάσεων που θα διεκδικηθούν από την εταιρεία.

Ειδικότερα, το πλήθος των δημοσίων έργων που προωθείται μέσα από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάπτυξης έχουν συμβάλλει προκειμένου στον κλάδο της πληροφορικής να δημιουργηθεί ένα «καυτό» περιβάλλον, που συνδυάζει αύξηση εταιρικών οικονομικών επιδόσεων και πλήθος από επιχειρηματικά deals.

Η Q&R ανακοίνωσε για το πρώτο φετινό εξάμηνο αύξηση του κύκλου εργασιών της από το 1,16 στα 3,07 εκατ. ευρώ, του EBITDA από τα 118 στα 767 χιλ. ευρώ και των καθαρών αποτελεσμάτων από ζημίες 379 χιλ. σε κέρδη 239 χιλ. ευρώ. Στις 30 Ιουνίου του 2022 τα ίδια κεφάλαια του ομίλου διευρύνθηκαν στα 2,554 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η διοίκηση της Q&R, «για το 2022 οι προοπτικές είναι ιδιαίτερα θετικές καθώς εκτός την υλοποίηση των ανωτέρω έργων, η εταιρεία αναμένεται να υπογράψει νέες σημαντικές συμβάσεις έργων στις οποίες έχει ανακηρυχτεί προσωρινός ή/και οριστικός ανάδοχος. Παράλληλα, αναμένονται άμεσα οι προκηρύξεις νέων διαγωνισμών πληροφορικής που αφορούν σε έργα ενταγμένα στο ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, συνολικού ύψους 31 δισεκατομμυρίων. Σύμφωνα με το σχέδιο, το 57% της χρηματοδότησης θα χρησιμοποιηθεί για προγράμματα πράσινης μετάβασης και ψηφιακού μετασχηματισμού.

Το σχέδιο συνοδεύεται και με ένα φιλόδοξο στόχο αύξησης του ελληνικού ΑΕΠ κατά 7% και δημιουργίας 180.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2026. Η ψηφιακή οικονομία και η πράσινη οικονομία είναι δύο κλάδοι που δραστηριοποιείται ο Όμιλος της Q&R μέσω της μητρικής και της θυγατρικής εταιρείας Greenovative.

Σημαντικός παράγοντας που θα επηρεάσει τα αποτελέσματα της εταιρείας την τρέχουσα χρονιά, δεν είναι μόνο η εξέλιξη και οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και ο βαθμός και η ταχύτητα αξιοποίησης των κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης.

Από την πλευρά της χρηματοοικονομικής διαχείρισης η διοίκηση της εταιρείας έχει θέσει σαν στόχο την ταυτόχρονη αύξηση του κύκλου εργασιών όσο και των κερδών της, όπως επίσης στην δημιουργία θετικών ταμειακών ροών και συγκράτησης των δαπανών, ώστε να ενισχυθεί η εμπορική και ταμειακή της ευρωστία».

Στέφανος Kοτζαμάνης

 

Πηγή:euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text