Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Κλείνει το ντιλ McArthurGlen - Lamda

Κλείνει το ντιλ McArthurGlen - Lamda

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κλείνει το ντιλ McArthurGlen - Lamda

Κοντά στη σύναψη συμφωνίας μεταβίβασης του εκπτωτικού εμπορικού κέντρου McArthurGlen βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος Lamda με τις Blue Ηouse Capital και McArthurGlen.

Οι δύο πλευρές φέρεται να έχουν επί της αρχής συμφωνήσει για τη μεταβίβαση του 100% της εταιρείας, που ελέγχει το εκπτωτικό κέντρο. Πρόκειται για συμφωνία με enterprise value που ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.

Η Lamda θα αναλάβει τον υφιστάμενο τραπεζικό δανεισμό δανεισμό, θα αποπληρώσει δανεισμό που έχουν χορηγήσει οι μέτοχοι στην εταιρεία ύψους περίπου 18 εκατ. ευρώ και θα καταβάλει στους δύο μετόχους ένα μικρό τίμημα.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η McArhurGlen Ελλάς δανείστηκε 79 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα ΠειραιώςΠΕΙΡ +0,64%. Ο δανεισμός χρησιμοποιήθηκε για να πάρουν πίσω κεφάλαια οι νυν μέτοχοι (cash out) και ενεχυριάστηκε το σύνολο των εταιρικών τους μεριδίων.

Η McArthurGlen Ελλάς ΜΑΕ, εταιρεία μέσω της οποίας ελέγχεται το εκπτωτικό χωριό είχε στις 31/12/2020 (σ.σ. τελευταίες δημοσιευμένες στο ΓΕΜΗ οικονομικές καταστάσεις) αρνητική καθαρή θέση 27,7 εκατ. ευρώ.

Οι συζητήσεις μεταξύ Lamda και μετόχων του εκπτωτικού χωριού ξεκίνησαν, όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr, προ μηνών και εντάσσονται στη λογική της περαιτέρω ενίσχυσης της δραστηριότητας εμπορικών κέντρων του ομίλου Lamda.

Στόχευση της κίνησης είναι η απόκτηση κρίσιμης μάζας για τον τομέα των Malls (Lamda Malls, The Mall Athens), ώστε όταν αποφασισθεί το IPO ή εκ νέου είσοδος στρατηγικού, ο τομέας να διαθέτει ( σ.σ. ως ενιαία μετοχική δομή) μέγεθος και επιδόσεις, που θα προσελκύσουν αξιόπιστους επενδυτές.

Το NAV των τριών εμπορικών κέντρων της Lamda κινείται αυτή τη στιγμή πέριξ των 620 με 630 εκατ. ευρώ και το Gross Asset Value προσεγγίζει τα 900 εκατ. ευρώ.

Χρήστος Κίτσιος

 

Πηγή:euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text