Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Ποιές μετοχές θα αγοράσει το χαρτοφυλάκιο του “απόλυτου συστήματος” εφόσον υπάρξει σήμα εισόδου

Ποιές μετοχές θα αγοράσει το χαρτοφυλάκιο του “απόλυτου συστήματος” εφόσον υπάρξει σήμα εισόδου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας, καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, δείχνει μία αξιοσημείωτη αντοχή και δυναμική.

Το γεγονός αυτό, δε μας εκπλήσσει. Άλλωστε, είχαμε αναφερθεί στη δυναμική των χρηματιστηριακών αγορών του ευρωπαϊκού νότου, αλλά και -ειδικότερα για την Ελλάδα- στη δυναμική της “επαναφοράς” των τραπεζών στη χρηματιστηριακή “κονίστρα”.

 

Έχουμε αμφιβολίες για την πορεία των χρηματιστηριακών αγορών γενικότερα. Αυτό δεν το έχουμε κρύψει. Εκτιμούμε ότι, τα προβλήματα της διεθνούς οικονομίας ή των διεθνών αγορών, δεν έχουν τελειώσει και ότι, αρκετές ακόμη δύσκολες φάσεις, βρίσκονται μπροστά μας.

 

Εν τούτοις, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο σύστημα συναλλαγών. Πιο σωστά, δεν είμαστε για τίποτα υποχρεωμένοι, αλλά, μέσα στη φιλοσοφία της “μη αγχώδους ενασχόλησης με τα χρηματιστηριακά” που ακολουθούμε, έχουμε καταλήξει ότι είναι καλό και μακροχρόνια ωφέλιμο, να ακολουθούμε ένα σύστημα συναλλαγών και ως τέτοιο επιλέξαμε το “απόλυτο σύστημα”.

Στην προηγούμενη είσοδό μας, κατά το μήνα Μάιο, είμασταν σχεδόν βέβαιοι ότι, η πράξη εκείνη θα ήταν ζημιογόνα, κάτι που άλλωστε το εκφράσαμε και, έμμεσα, προτράψαμε τους συνδρομητές μας να μην ακολουθήσουν το σήμα εισόδου -και πάρα πολλοί δεν το ακολούθησαν.

 

Αν τις ημέρες αυτές, το σύστημα μας δώσει σήμα εισόδου, δεν είμαστε βέβαιοι ότι θα πρόκειται για ένα “επικίνδυνο” σήμα με μεγάλες πιθανότητες αποτυχίας. Θα έλεγα ότι, οι πιθανότητες να είναι πετυχημένο είναι περίπου 50%-50%.

 

Εν τούτοις, καθώς εμείς -όπως και την προηγούμενη φορά- είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε κάθε σήμα εισόδου ή εξόδου, εφ’ όσον σήμερα, ή σε κάποια από τις επόμενες μέρες υπάρξει σήμα εισόδου, θα το ακολουθήσουμε, αγοράζοντας τις “λιγότερο επιθετικές” μετοχές που είχαμε αγοράσει και στην προηγούμενη είσοδο: ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΤCI (Τιτάν) και ΦΡΛΚ ή OTOΕΛ (αν η ΟΤΟΕΛ ανέβει σήμερα κάτω από 2,0% θα επιλέξουμε αυτή, αν ανέβει περισσότερο, θα επιλέξουμε την ΦΡΛΚ). Σημειώνουμε ότι η σημερινή είδηση για εξαγορά από την ΟΤΟΕΛ της δραστηριότητας της Hertz στην Πορτογαλία, είναι πάρα πολύ σημαντική και θα μεταβάλλει σημαντικά τη φυσιογνωμία της Autohellas.

 

Σήμερα, ο ΓΔ θα ξεκινήσει από τις 869,82 μονάδες, ενώ η καμπύλη του ΚΜΟ-200 βρίσκεται στις 884,84. Η μεταξύ τους απόσταση βρίσκεται στο 1,73%.



 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text