Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Coinbase – BlackRock: Συνεργασία τιτάνων με επίκεντρο το Bitcoin

Coinbase – BlackRock: Συνεργασία τιτάνων με επίκεντρο το Bitcoin

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Coinbase – BlackRock: Συνεργασία τιτάνων με επίκεντρο το Bitcoin

Σε συνεργασία με την Coinbase προχωρά η BlackRock, με στόχο την διευκόλυνση των θεσμικών επενδυτών στη διαχείριση και τις συναλλαγές των Bitcoin. Η συνεργασία ουσιαστικά είναι το πρώτο μεγάλο βήμα της BlackRock, της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων διεθνώς, προς τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Μέσω της συνεργασίας, οι κορυφαίοι πελάτες της BlackRock θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το σύστημα διαχείρισης επενδύσεων Aladdin, προκειμένου να ελέγχουν την έκθεσή τους στο Bitcoin. Παράλληλα θα μπορούν να παρακολουθούν και το υπόλοιπο χαρτοφυλάκιό τους, όπως μετοχές και ομόλογα. Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα έχουν τη δυνατότητα να επενδύουν και να κάνουν συναλλαγές στην πλατφόρμα της Coinbase.

Μάλιστα, στο επίκεντρο της συνεργασίας με την Coinbase, η οποία είναι και η μεγαλύτερη πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, θα βρίσκεται αρχικά το Bitcoin, όπως δήλωσε από την πλευρά της η BlackRock.

Η συνεργασία των δύο κολοσσών επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι μεγάλοι και παραδοσιακοί «παίκτες» της Wall Street προς τα κρυπτονομίσματα, παρότι η αγορά έχει βυθιστεί από την αρχή του έτους. Ενδεικτικά το Bitcoin έχει χάσει περίπου τη μισή του αξία φέτος, ενώ επίσης η κατάρρευση του Terra και της Three Arrows Capital έχει δημιουργήσει αμφιβολίες σχετικά με την ανθεκτικότητα της αγοράς.

Η συνεργασία αποτέλεσε θετική είδηση για τους επενδυτές της Coinbase, καθώς έστειλαν τη μετοχή τουλάχιστον 32% πάνω, οδηγώντας σε προσωρινή παύση των διαπραγματεύσεων.

 

Πηγή:moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text