Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Βαθιά διόρθωση προς τις 850 μονάδες σημειώνει σήμερα, Παρ, 5/8/22, ο ΓΔ

Βαθιά διόρθωση προς τις 850 μονάδες σημειώνει σήμερα, Παρ, 5/8/22, ο ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μετά την ισχυρή +11,50% ανοδική αντίδραση του Ιουλίου, η αγορά επι τέλους εδέησε από χθες και κυρίως από σήμερα να προχωρήσει προς μια ουσιαστική διόρθωση οφειλόμενη στην αποκόμιση κερδών από τους βραχυχρόνιους και ρευστότητας από τους απαισιόδοξους μεσομακροχρόνιους επενδυτές.

Η σημερινή πτώση του ΓΔ είναι μεγάλη, -1,95% (στις 851 μονάδες, στις 4.25 μμ) αλλά ο τζίρος παραμένει χαμηλός (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ στην Ευρώπη δεν παρατηρούνται ανάλογες πτώσεις πχ βλέπουμε τον DAX -0,50% από το χθεσινό υψηλό διμήνου.

Θα βασίσουμε την στρατηγική μας στην κλασσική θεωρία των retracements : όσο ο ΓΔ δεν θα χάνει το μισό της ανόδου του Ιουλίου δηλαδή όσο δεν θα πέφτει κάτω από τις 825 μονάδες, εμείς θα θεωρούμε την μεσοπρόθεσμη τάση σαν ανοδική και με προοπτικές για τις 900 μοναδες. Αν όμως ο ΓΔ χάσει μέσα στον Αύγουστο τις 825 μονάδες, τότε οι πιθανότητες θα γυρίσουν υπέρ της επαναφοράς της πλήρους καθοδικής τάσης και του στόχου προς επίπεδα τιμών κάτω του χαμηλού έτους των 780 μονάδων του ΓΔ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο. Σημειώσατε ότι σήμερα η αποτίμηση του ΤΧ αυξήθηκε κατά περίπου 5000 ευρώ ή 2,50% καθώς εγγράψαμε το σύνολο των μερισμάτων που αποκομίσαμε κατά το πρώτο 7μηνο του 2022.

Μετοχές

Ούτε σήμερα έχουμε ιδιαίτερες παρατηρήσεις σε κατιδίαν μετοχές. Αυτή τη στιγμή τα ¾ των μετοχών κινούνται σε αρνητικό έδαφος ενώ 11 μετοχές από τις 60 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε καταγράφουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Ωστόσο, καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα χαμηλά 2022 καθώς η ισχυρή ανοδική αντίδραση του Ιουλίου τις έστειλε αρκετά ψηλότερα από τα χαμηλά του έτους. Αλλά ούτε και κάποια μετοχή δεν σημείωσε σήμερα νέα υψηλά 2022.

Παρατηρήσαμε ότι 4 small cap μετοχές πλησιάζουν τον αγοραστικό τους στροφέα – υψηλό τριμήνου και είναι οι, ΠΑΠ με στροφέα τα 2,6 ευρώ, ΑΤΤΙΚΑ 0,97, ΒΥΤΕ 3,2 και ΙΝΤΕΚ τα 3,83 ευρώ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00-4.30 μμ.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text