Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Κίνα: Υψηλότερα των εκτιμήσεων κινήθηκαν οι εξαγωγές τον Ιούλιο

Κίνα: Υψηλότερα των εκτιμήσεων κινήθηκαν οι εξαγωγές τον Ιούλιο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν τον Ιούλιο, διαψεύδοντας τις προσδοκίες ότι η φθίνουσα παγκόσμια ζήτηση θα επιβάρυνε το εμπόριο και παρέχουν στήριξη σε μια οικονομία που παλεύει με σποραδικά ξεσπάσματα του Covid και με τα προβλήματα στην αγορά ακινήτων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι εξαγωγές σε δολάρια αυξήθηκαν κατά 18% τον περασμένο μήνα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, στα 332,96 δισ. δολάρια, ανακοίνωσε σήμερα η Γενική Διοίκηση Τελωνείων. Αυτό ξεπέρασε τη μέση εκτίμηση για αύξηση 14,1% σε έρευνα του Bloomberg μεταξύ οικονομολόγων και συγκρίνεται με αύξηση 17,9% τον Ιούνιο.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,3%, έναντι αύξησης 1% τον Ιούνιο, ποσοστό χαμηλότερο από τη μέση εκτίμηση για αύξηση 4% και άφησε ένα ευρύτερο εμπορικό πλεόνασμα 101,26 δισ. δολαρίων τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

"Η αύξηση των εξαγωγών της Κίνας εξέπληξε και πάλι προς τα πάνω. Η ισχυρή αύξηση των εξαγωγών συνεχίζει να βοηθά την οικονομία της Κίνας σε μια δύσκολη χρονιά, καθώς η εγχώρια ζήτηση παραμένει υποτονική", δήλωσε ο Zhang Zhiwei, πρόεδρος και επικεφαλής οικονομολόγος της Pinpoint Asset Management.

"Η εκπληκτικά ισχυρή ανάπτυξη των εξαγωγών συμβάλλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης στη συναλλαγματική ισοτιμία του RMB, η οποία με τη σειρά της συμβάλλει στην αποτροπή των εκροών κεφαλαίων".

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text