Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Μπόουμαν (Fed): Να εξεταστούν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων κατά 75 μ.β.

Μπόουμαν (Fed): Να εξεταστούν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων κατά 75 μ.β.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Την εκτίμησή της ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να εξετάσει περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης στις προσεχείς συνεδριάσεις, προκειμένου να μειώσει τον υψηλό πληθωρισμό και πάλι στο στόχο της κεντρικής τράπεζας, εξέφρασε το Σάββατο η διοικήτρια της Fed, Μισέλ Μπόουμαν.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Μπόουμαν δήλωσε σε εκδήλωση της Ένωσης Τραπεζών του Κάνσας στο Κολοράντο ότι «υποστήριξα την απόφαση της Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC) την περασμένη εβδομάδα να αυξήσει το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων κατά άλλες 75 μονάδες βάσης».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η  άποψή μου είναι ότι αυξήσεις παρόμοιου μεγέθους θα πρέπει να βρίσκονται στο τραπέζι μέχρι να δούμε ότι ο πληθωρισμός μειώνεται με συνεπή, ουσιαστικό και διαρκή τρόπο».

Η Μπόουμαν πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτή για το μέγεθος των αυξήσεων ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η οικονομία.

«Ενώ αναμένω ότι οι συνεχιζόμενες αυξήσεις των επιτοκίων θα είναι κατάλληλες, δεδομένης της αβεβαιότητας για το πώς θα εξελιχθούν αυτά τα δεδομένα και οι συνθήκες, θα επιτρέψω σε αυτές τις πληροφορίες να καθοδηγήσουν την κρίση μου για το πόσο μεγάλες θα πρέπει να είναι οι αυξήσεις», είπε, αν και σημείωσε ότι αναμένει ότι τα ζητήματα της αλυσίδας προσφοράς που εν μέρει οδηγούν τον πληθωρισμό πιθανότατα θα παραμείνουν.

 

Πηγή:reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text