Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Goldman Sachs: Μην ποντάρετε στα ράλι των αγορών – Η ύφεση θα συνεχιστεί

Goldman Sachs: Μην ποντάρετε στα ράλι των αγορών – Η ύφεση θα συνεχιστεί

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Goldman Sachs: Μην ποντάρετε στα ράλι των αγορών – Η ύφεση θα συνεχιστεί

Υπερβολικές ενδέχεται να αποδειχθούν οι εκτιμήσεις ορισμένων επενδυτών για την πορεία των επιτοκίων από τη Fed, σύμφωνα με αναλυτές της Goldman Sachs.

«Μελετώντας την ανατίμηση των κυκλικών περιουσιακών στοιχείων τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ε.Ε., πιστεύουμε πως η αγορά ενδέχεται να έχει επαναπαυθεί πρόωρα όσον αφορά τη μείωση της πιθανότητας δημιουργίας οικονομικής ύφεσης και τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής», τόνισαν οι αναλυτές σε πρόσφατη μελέτη τους.

Η άποψη της Goldman ακολουθεί το ράλι των αγορών που δημιουργήθηκε μετά από την πρόσφατη ανακοίνωση της Fed για πιθανό περιορισμό των αυξήσεων των επιτοκίων της στο εγγύς μέλλον. Η πιθανή μετάβαση σε μία ελαστικότερη νομισματική πολιτική αύξησε τη ζήτηση για επισφαλή επενδυτικά assets, δεδομένης της αλλαγής του αφηγήματος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Οι bullish επενδυτές τονίζουν πως η μειωμένη καταναλωτική αυτοπεποίθηση στις ΗΠΑ και η μείωση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του έτους ενδέχεται να αποτελέσουν τον καταλύτη για πρόωρη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της Fed. Οι αποδόσεις των ομολόγων  αμερικανικού δημοσίου έχουν επίσης καταγράψει πτώση, ενώ η αξία του δολαρίου σύμφωνα με τον ανάλογο δείκτη του Bloomberg έχει βρεθεί σε μηνιαίο χαμηλό.

Η άποψη της Goldman Sachs ακολουθεί στο ίδιο μήκος κύματος με τις απόψεις του Bloomberg Economics και της Nuveen. Οι αναλυτές υπολογίζουν πως οι αγορές ενδέχεται να λάβουν το λάθος μήνυμα από την πορεία των αγορών αφού στηρίζουν τις εκτιμήσεις τους υπερβολικά στην πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων εκ μέρους της Fed το 2023. Τα δεδομένα που υποστηρίζουν την ανάλυση των Goldman Sachs, Bloomberg Economics και Nuveen συμπεριλαμβάνουν τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης, ο οποίος άγγιξε ιστορικά υψηλά τον Ιούλιο, όπως και πρώιμα μακροοικονομικά δεδομένα τα οποία υποδεικνύουν αύξηση των τιμών των προϊόντων στις ΗΠΑ τον Ιούλιο.

«Πιστεύουμε πως οι αγορές θα βρεθούν προ εκπλήξεως εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει ως έχει και θα δυσκολευτούν στην εξισορρόπηση των αναπτυξιακών τους προοπτικών εάν η μείωση της ανάπτυξης αποδειχθεί μακροπρόθεσμη», τόνισαν οι αναλυτές οι οποίοι συμβουλεύουν τη μείωση της έκθεσης των επενδυτών σε υφεσιακά ρίσκα.

 

Πηγή:newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text