Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Κίνα: Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

Κίνα: Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Κίνα επιταχύνθηκε στο υψηλότερο επίπεδό του εδώ και δύο χρόνια, με όχημα κυρίως την εκτινασσόμενη τιμή του χοιρινού κρέατος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.

Ο πληθωρισμός κυμάνθηκε στο 2,7% τον Ιούλιο, αυξημένος σε σχέση με το 2,5% τον Ιούνιο, σύμφωνα με το κινεζικό Εθνικό Γραφείο Στατιστικής.

Η τιμή, η υψηλότερη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη από τον Ιούλιο του 2020, όταν ο δείκτης είχε αγγίξει το 2,7%, βρέθηκε χαμηλότερα των εκτιμήσεων για 2,9% την οποία ανέμεναν οικονομολόγοι σε έρευνα της Wall Street Journal.

Η τιμή των τροφίμων κατέγραψε αύξηση σε ετήσια βάση κατά 6,3% έναντι 2,9%. τον Ιούνιο. Οι τιμές του χοιρινού, που είχαν υποχωρήσει 6% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, εκτινάχθηκαν κατά 20% τον Ιούλιο.

Ο πληθωρισμός πλην τροφίμων αποκλιμακώθηκε στο 1,9% τον Ιούλιο, έναντι 2,5% τον Ιούνιο.

Ο δε δομικός πληθωρισμός, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τους τομείς τροφίμων και ενέργειας, κατεγράφη στο 0,8% τον Ιούλιο, έναντι 1% τον Ιούνιο.

Για το σύνολο του επταμήνου, ο πληθωρισμός κυμάνθηκε στο 1,8%, αρκετά χαμηλότερα του ανώτατου ορίου που έχει θέσει ως στόχο το Πεκίνο (3%).

Ο δείκτης τιμών παραγωγού, εξάλλου, για τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στο 4,2%, έναντι 6,1% τον Ιούνιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 4,5%.

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text