Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Premia Properties: Οι νέες εξαγορές και οι υπεραξίες από το project Sky Line

Premia Properties: Οι νέες εξαγορές και οι υπεραξίες από το project Sky Line

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Premia Properties: Οι νέες εξαγορές και οι υπεραξίες από το project Sky Line

Νέες εξαγορές και επενδύσεις για την τρέχουσα χρονιά που θα φθάσουν περί τα 150 εκατ. ευρώ, δρομολογεί η Premia Properties με την πρώτη εξαγορά να αφορά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στον κλάδο των Logistics και ειδικότερα στην περιοχή του Ασπρόπυργου, ενώ αυξημένα αναμένονται και τα μεγέθη εξαμήνου που θα ανακοινωθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η Premia Properties που με βάση τα στοιχεία τριμήνου η αξία του χαρτοφυλακίου των ακινήτων μαζί με τα ταμειακά διαθέσιμα φθάνει τα 300 εκατ. έχει θέσει ως στόχο εντός διετίας να φτάσει σε μία αξία ενεργητικού κοντά στα 500 εκατ. ευρώ και απώτερο στόχο το 1 δισ. ευρώ.

Στόχος ο οποίος μοιάζει να έρχεται ακόμη πιο κοντά μετά την μεγάλη επιχειρηματική συμφωνία Project Skyline της Alpha Bank, που αφορά σε 575 ακίνητα, αξίας άνω του μισού δις., αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι το φθινόπωρο και στην οποία συμμετέχει με την Dimand στο επενδυτικό σχήμα που αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής στη διαγωνιστική διαδικασία.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα επενδυτικό όχημα της Alpha Bank στο οποίο εντάσσεται ένα χαρτοφυλάκιο ιδιόκτητων ακινήτων του ομίλου, διαφόρων χρήσεων, με σημαντική συγκέντρωση στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και άλλα αστικά κέντρα της χώρας.

Επιπλέον, ο σχεδιασμός προβλέπει ότι η εισηγμένη θυγατρική Alpha Αστικά Ακίνητα μετασχηματίζεται σε εταιρεία µε αποκλειστικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης και εκμετάλλευσης ακινήτων. Με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις, οι διαδικασίες των διαπραγματεύσεων μεταξύ της τράπεζας και της κοινοπραξίας θα τρέχουν εντός του (τρέχοντος) γ’ τριμήνου μέχρι να οριστικοποιηθούν με τις τελικές υπογραφές.

Όπως τονίζουν, παράγοντες της αγοράς η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί πιθανόν ένα από τα μεγαλύτερα deals για την εγχώρια αγορά ακινήτων από πλευράς τόσο όγκου όσο και κρυμμένων υπεραξιών αλλά και ευκαιριών που διανοίγονται στη συνέχεια για πιο ενεργή διαχείριση, βελτιώσεις και ενεργειακές αναβαθμίσεις.

Σύμφωνα με το 5ετές business plan κάποια από τα ακίνητα θα αναβαθμιστούν αποκτώντας πράσινα χαρακτηριστικά, κάποια άλλα, όπως τα σπίτια, θα ανακαινιστούν για να βγουν στην αγορά, χρηματοδοτώντας ουσιαστικά και τις δραστηριότητες του νέου σχήματος, ενώ κάποια ακίνητα μπορούν να βγουν άμεσα σε πώληση.

Ενδεικτικά στο χαρτοφυλάκιο του Sky Line περιλαμβάνονται , 50 κορυφαία ακίνητα αξίας περί τα 280 εκατ. ευρώ, 320 επαγγελματικά ακίνητα γραφείων, καταστημάτων και αποθηκευτικών χώρων αξίας 180 εκατ. ευρώ και 205 κατοικίες και διαμερίσματα αξίας 75 εκατ. ευρώ.

Ο επενδύσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί αλλά και αρκετές ακόμη οι οποίες είναι υπό εξέταση αναμένεται να ανεβάσουν το ύψος των επενδεδυμένων κεφαλαίων έως το τέλος του έτους από 120 έως 150 εκατ. ευρώ.

Τα επενδυτικά κριτήρια της Premia Properties που στο τέλος του μήνα αναμένεται να δημοσιεύσει την πρώτη κατάσταση επενδύσεων ως ΑΕΕΑΠ, είναι οι ισχυροί μισθωτές, οι υψηλές αποδόσεις και οι μακροχρόνιες μισθώσεις.

Η εταιρεία συνεχίζει επενδυτικά καθώς έχει θωρακιστεί, αφού παρουσιάζει δυνατό χαρτοφυλάκιο, κανένα μισθωτής δεν αντιστοιχεί σε ποσοστό πάνω από 15%, έχει 7,7% (Gross Asset Yield) ακαθάριστη απόδοση, μέση σταθμισμένη διάρκεια δανείων 7,1 χρόνια, ταμειακά διαθέσιμα κοντά στα 87 εκατ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου.

Οι νέες επενδύσεις που κοιτάει η εταιρεία, μετά και την απόκτηση των ακινήτων Μπουτάρη και του Δούκα, βασίζοντας στο ίδιο πλάνο για ισχυρούς μισθωτές, μακροχρόνιες μισθώσεις και υψηλές αποδόσεις, σε κατηγορίες όπως τα logistics, κτίρια κοινωνικού χαρακτήρα, κατ’ εξαίρεση σε πράσινα γραφεία.

Αυτή την περίοδο η εταιρεία κοιτάει περισσότερα από 10 με 15 διαφορετικά project στα οποία περιλαμβάνονται, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, και άλλες οινοποιητικές εταιρείες που αν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις οι συμφωνίες θα γίνουν με το ίδιο μοντέλο όπως στην περίπτωση της Μπουτάρης.

Αντιόπη Σχοινά

 

Πηγή:liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text