Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Ο Έλον Μασκ «ξεπουλάει» μετοχές της Tesla

Ο Έλον Μασκ «ξεπουλάει» μετοχές της Tesla

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σε νέες μαζικές πωλήσεις μετοχών της Tesla προέβη ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Έλον Μασκ. Η κίνηση αυτή έρχεται κόντρα σε προηγούμενες διαβεβαιώσεις του ότι δεν σχεδίαζε άλλες πωλήσεις μετοχών ύστερα από εκείνες στα τέλη Απριλίου και την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η πικρή (και πιθανόν πολυδάπανη) δικαστική διαμάχη του με το Twitter.

Συμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ο Έλον Μασκ πούλησε 7,92 εκατ. μετοχές της Tesla αξίας 6,88 δισ. δολαρίων. Οι πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου, αμέσως μετά την ετήσια συνέλευση των μετόχων, που έλαβε χώρα στις 4 Αυγούστου στο Όστιν του Τέξας.

Οι τελευταίες πωλήσεις είχαν γίνει την εβδομάδα 21 -28 Απριλίου με τον Έλον Μασκ να «ξεφορτώνεται» ένα πακέτο μετοχών αξίας 8,4 δισ. δολαρίων.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη έχει εμπλακεί σε μία σφοδρή διαμάχη με το Twitter από τις 8 Ιουλίου όταν και ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη συμφωνία για την εξαγορά του έναντι 44 δισ. δολαρίων. Επικαλέστηκε την αδυναμία (ή απροθυμία) της διοίκησης της πλατφόρμας να του παράσχει επαρκή στοιχεία για bots, spam και ψεύτικους λογαριασμούς. Το Twitter μήνυσε τον Μασκ ώστε να διασφαλίσει ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί στη συμφωνηθείσα τιμή και εκείνος προχώρησε σε ανταγωγή, στην οποία κατηγορεί τη διοίκηση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης για απάτη.

 

Πηγή:naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text