Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | TUI: Σταθερή τη ζήτηση για το υπόλοιπο του καλοκαιριού- Στο 90% του 2019 οι κρατήσεις

TUI: Σταθερή τη ζήτηση για το υπόλοιπο του καλοκαιριού- Στο 90% του 2019 οι κρατήσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
TUI: Σταθερή τη ζήτηση για το υπόλοιπο του καλοκαιριού- Στο 90% του 2019 οι κρατήσεις

Σε τροχιά για να σημειώσει κέρδη φέτος παραμένει η TUI, με τις κρατήσεις και τις τιμές να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, παρά την αύξηση του κόσους ζωής.

Ο μεγαλύτερος tour operator στον κόσμο αναμένει να αναφέρει «σημαντικά θετικά» κέρδη προ τόκων και φόρων για τους 12 μήνες που συμπληρώνονται τον Σεπτέμβριο, επανέλαβε την Τετάρτη.

Η TUI σημείωσε κέρδη 48 εκα. ευρώ το τρίτο τρίμηνο- και προτού προκύψει κόστος 75 εκατ. ευρώ από τα προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει κέρδη περίπου 29 εκατ. ευρώ.

Η τουριστική βιομηχανία της Ευρώπης βλέπει ισχυρή ανάκαμψη καθώς ο τερματισμός των περιορισμών για τον κορωνοϊό απελευθερώνει τη συσσωρευμένη ζήτηση για διακοπές. Οι αεροπορικές εταιρείες και οι ταξιδιωτικές εταιρείες αποκομίζουν κέρδη από τους υψηλούς ναύλους και τις τιμές των δωματίων, παρόλο που αντιμετωπίζουν ένα κύμα προβλημάτων με καθυστερήσεις και ακυρώσεις που συνδέονται με την έλλειψη εργατικού δυναμικού σε ολόκληρη την περιοχή.

Σύμφωνα με την TUI, οι μέσες τιμές είναι επί του παρόντος περίπου κατά ένα πέμπτο πάνω από τις τιμές πριν από τον κορωνοϊό, με τις κρατήσεις στο 90% του επιπέδου του καλοκαιριού του 2019.

Ο οικονομικός διευθυντής Σεμπάστιαν Έμπελ, ο οποίος θα πάρει τα ηνία από τον Φρίντριχ Γιούσεν τον Οκτώβριο, είπε ότι η επιχείρηση είχε καλή απόδοση «παρά τις λειτουργικές προκλήσεις στον ευρωπαϊκό τουριστικό τομέα».

Το τμήμα για τα ξενοδοχεία και θέρετρα σημείωσε θετικά αποτελέσματα για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, ενώ ο κλάδος κρουαζιέρας σταμάτησε να καταγράφει απώλειες νωρίτερα από το αναμενόμενο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία δεν παρείχε προοπτικές για τον αντίκτυπο του υψηλότερου κόστους και της συμπίεσης στο διαθέσιμο εισόδημα καθώς ο πληθωρισμός αυξάνεται.

 

Πηγή:naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text