Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Θετική αντίδραση των αγορών στην πτώση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ - Πιθανό "σήμα εισόδου" στην αγορά, αύριο 11/8/2022

Θετική αντίδραση των αγορών στην πτώση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ - Πιθανό "σήμα εισόδου" στην αγορά, αύριο 11/8/2022

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Θα  μπορούσε η σημερινή ανακοίνωση για την (ελαφρά) πτώση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, στις ΗΠΑ, να ανατρέψει την εικόνα των αγορών και να σημάνει το τέλος αυτής της οικονομικής “περιπέτειας” των τελευταίων  μηνών;

Υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε. Και η κύρια προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι η επανάληψη της πτώσης κατά το μήνα Αύγουστο. Αυτό όμως είναι κάτι που θα το μάθουμε στις 13 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε, οι αγορές, θα έχουν την ευκαιρία να κινηθούν με βάση την ελπίδα, έως ότου εμφανιστούν νέα προβλήματα.

 

Ήδη, ο δείκτης Nasdaq, λίγο πριν τις 6:00 μμ, πέρασε το όριο του +20%, από το χαμηλό που είχε σχηματίσει στις 16/6/2022 και ήδη, θεωρείται ότι ο δείκτης, βρίσκεται σε ανοδική φάση. Κάτι τέτοιο, δε το έχει πετύχει ακόμη ο δείκτης S&P. Έτσι, σήμερα, αν στο κλείσιμο, οι τιμές παραμείνουν όπως έχουν στις 6:40 μμ, ο Dow Jones, θα βρίσκεται σε ανοδική φάση (ουδέποτε έφτασε στο -20% και συνεπώς δε βρέθηκε σε πτωτική φάση), ο S&P θα παραμένει σε πτωτική και ο Nasdaq, σε ανοδική! Είναι μία περίεργη κατάσταση. Δεν έχουμε ερευνήσει εάν κάτι τέτοιο έχει εμφανιστεί στο παρελθόν -εκτιμούμε ότι έχει εμφανιστεί, αλλά δεν ερευνήσαμε να δούμε το πώς είχε εξελιχθεί η κατάσταση στις προηγούμενες περιπτώσεις.

Δείτε την κίνηση και τα στατιστικά των βασικών διεθνών δεικτών, κατά το 2022, εδώ.

 

Το παράρτημα της FED στην Atlanta των ΗΠΑ (ένα παράρτημα με κορυφαίο τμήμα ανάλυσης) ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι, οι πληθωριστικές προσδοκίες των επιχειρηματιών, έχουν υποχωρήσει στο +3,5% για το επόμενο δωδεκάμηνο, κάτι που είναι πολύ θετικό, δείτε εδώ.

 

Ο Γενικός Δείκτης, μετά τη σημερινή του άνοδο, η οποία εκδηλώθηκε κυρίως μετά την ανακοίνωση του ΔΤΚ των ΗΠΑ (στις 3:30 μμ) έφτασε σε απόσταση 0,98% από την καμπύλη του ΚΜΟ-200, κάτι που σημαίνει ότι, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει σήμα εισόδου, από το “απόλυτο σύστημα”. Αν συμβεί αυτό, θα αγοράσουμε τις μετοχές που είχαμε αναφέρει στο σχόλιό μας της 3/8/2022 - δείτε εδώ.

Όμως, με μία διαφορά. Καθώς η διακύμανση της τιμής του ΚΜΟ-200 των τελευταίων 30 ημερών, θα βρίσκεται αύριο κάτω από το 1,00%, θα εφαρμόσουμε τον κανόνα που είχαμε διατυπώσει τον Ιανουάριο, δηλαδή ότι, σε περίπτωση που η τιμή της διακύμανσης είναι κάτω από το 1,0%, θα εισερχόμαστε στην αγορά, με το 50% του κεφαλαίου μας. Θα θυμάστε ότι, αυτή την τροποποίηση, την κάναμε λόγω του προβλήματος των χαμηλών διακυμάνσεων των τιμών, που καταγράφονται φέτος, κάτι που δημιουργεί προβλήματα στα τασικά συστήματα.

Δείτε το διάγραμμα της καμπύλης της διακύμανσης -αυτής που μας απασχολούσε και μας “ταλαιπωρούσε” το Μάιο και τον Ιούνιο, εδώ.

 

Νεότερο σχόλιο θα υπάρξει αύριο το πρωί, όπου θα γίνει αναφορά στις μετοχές που -ενδεχομένως- θα αγοράσουμε, καθώς και σε άλλες που παρακολουθούμε.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text