Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Ελληνικό: Έως 8.000 ευρώ οι αντικειμενικές τιμές στο project

Ελληνικό: Έως 8.000 ευρώ οι αντικειμενικές τιμές στο project

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ελληνικό: Έως 8.000 ευρώ οι αντικειμενικές τιμές στο project

Αντικειμενικές αξίες από 3.250 έως 8.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για την έκταση του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά καθόρισε το υπουργείο Οικονομικών.

Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές ζώνης που λαμβάνει υπόψη της η Εφορία για τη φορολόγηση των ακινήτων προσδιορίστηκαν μετά την εισήγηση που είχαν υποβάλει στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών πιστοποιημένοι εκτιμητές ακινήτων τους οποίους είχε προσλάβει το υπουργείο.

Όπως ορίζεται στην απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος για τον καθορισμό των αντικειμενικών αξιών εκτός από την εισήγηση των ιδιωτών εκτιμητών ελήφθησαν υπόψη:

-Η γνώμη των αρμόδιων Δημοτικών Συμβουλίων, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 261 του ν. 3852/2010 (Α' 87), για τις αξίες των ακινήτων στις περιοχές αρμοδιότητάς τους και τις διατάξεις του άρθρου 41 του ν. 1249/1982.

-Οι ιδιαιτερότητες της περιοχής ή τμήματος αυτής, όπως συνθήκες περιβάλλοντος και θέας, εξυπηρέτηση (υποδομή, συγκοινωνία, κ.λπ.), εμπορικότητα δρόμων, πολεοδομικές ρυθμίσεις (συντελεστής δόμησης οικοπέδου).

Οι ιδιαιτερότητες των ακινήτων, όπως χρήση (οικόπεδο, διαμέρισμα, κατάστημα, αποθήκη κ.λπ.), πρόσοψη (σε αίθριο, σε πλατεία κ.λπ.), όροφος, επιφάνεια, παλαιότητα κτιρίου, συνιδιοκτησία, ειδικές συνθήκες (σεισμός, πλημμύρα, πυρκαγιά, απαλλοτρίωση κ.λπ.), δέσμευση (διατηρητέα κτίρια, αρχαιολογική έρευνα κ.λπ.).

Από τη σχετική απόφαση και το συνοδευτικό Τοπογραφικό προκύπτει ότι οι κατοικίες που θα έχουν ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, βαρύνονται με Τιμή Ζώνης 6.850- 8.000 ευρώ.

Πολύ υψηλές τιμές, που φτάνουν στις 4.400 ευρώ θα έχουν και τα υπόλοιπα “μπλοκ” με πρόσοψη στη Λ. Ποσειδώνος, κάτι που σημαίνει ότι και τα εμπορικά ακίνητα που θα στηθούν εκεί θα έχουν “αλμυρή” φορολογία, ενώ στην πίσω πλευρά του Ελληνικού, που εφάπτεται με τη Λ. Βουλιαγμένης, οι Τιμές Ζώνης κυμαίνονται από 3.250 ευρώ ως 3.400 ευρώ ανά τ.μ.

 

Πηγή:reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text