Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Δύο δεσμευτικές προσφορές για τα ακίνητα της Πειραιώς

Δύο δεσμευτικές προσφορές για τα ακίνητα της Πειραιώς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δύο δεσμευτικές προσφορές για τα ακίνητα της Πειραιώς

Τουλάχιστον δύο δεσμευτικές προσφορές έχουν στα χέρια τους Τράπεζα Πειραιώς και UBS, για το χαρτοφυλάκιο ανακτηθέντων και ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων, που έχει βγάλει προς πώληση η εγχώρια τράπεζα (project Terra).

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η κοινοπραξία Bain-Brook Lane καθώς και η Orion Capital υπέβαλαν, όπως αναμενόταν, προσφορές.

Αντίθετα Lone Star, Dromeus και Davidson Kempner εγκατέλειψαν τη διαγωνιστική διαδικασία. Η Resolute, που επίσης είχε περάσει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, επικεντρώθηκε στην προς πώληση Piraeus Real Estate Management (project Valley), παραμένοντας σύμβουλος της Orion για το Terra. Άγνωστο παραμένει τι έπραξε η PIMCO.

Υπενθυμίζεται ότι η Πειραιώς είχε οριοθετήσει, προ μηνών, εκ νέου την περίμετρο του χαρτοφυλακίου (ακίνητα αξίας 815 με 820 εκατ. ευρώ), δεν είναι, όμως, βέβαιο ότι οι δύο προσφορές είναι ευθέως συγκρίσιμες ως προς την περίμετρο. Είναι πιθανόν αυτό να οδηγήσει στην υποβολή βελτιωμένων προσφορών επί οριοθετημένης περιμέτρου, που θα είναι μάλλον μικρότερη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Μαρτίου η Πειραιώς πήρε πάνω της τη διαχείριση 1604 ανακτηθέντων ακινήτων, τα οποία περιλαμβάνονται στην περίμετρο του project Terra. Αυτά αναμένεται να αποτελέσουν τον σκληρό πυρήνα της οποιασδήποτε περιμέτρου οριστικοποιηθεί για το Terra μαζί με κάποια από τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα.

Είχε προηγηθεί, το 2021, η αναθεώρηση της 10ετούς σύμβασης για τη διαχείριση ανακτηθέντων ακινήτων, μεταξύ Πειραιώς και Intrum REO Solution. Η νέα σύμβαση, που έχει τεθεί σε ισχύ από 1/1/2022 είναι «ανοικτού» τύπου. Για την αναθεώρησή της η Πειραιώς πλήρωσε μπροστά (σ.σ. ρήτρα) 27,85 εκατ. ευρώ.

Η αγορά θεωρεί ως φαβορί για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Πειραιώς την κοινοπραξία Bain-Brook Lane λόγω της εμπειρίας που έχουν τα δύο funds σε συναλλαγές και της ζέσης με την οποία παρακολούθησαν την πολυκύμαντη πορεία του διαγωνισμού.

Χρήστος Κίτσιος

 

Πηγή:euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text