Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Citigroup: Υπερβολικά αισιόδοξες οι εκτιμήσεις αναλυτών για ράλι στην αγορά

Citigroup: Υπερβολικά αισιόδοξες οι εκτιμήσεις αναλυτών για ράλι στην αγορά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η υπερβολική αισιοδοξία των επενδυτών όσον αφορά ένα ράλι των αγορών αποτελεί κακό οιωνό για τους αναλυτές της Citigroup αφού, σύμφωνα με την τράπεζα, οι επενδυτικές κινήσεις ακολουθούν παρόμοια πορεία με αυτή πριν τις κρίσεις του 2000 και του 2007.

Την ίδια στιγμή, οι προτάσεις ορισμένων για πώληση μετοχών αποτελεί «κόκκινο πανί» για την ομάδα των αναλυτών της Citigroup και υποδεικνύει την πιθανότητα δημιουργίας μίας bear market.

Η αύξηση της αισιοδοξίας αυτής οφείλεται κυρίως στην ανάκαμψη του δείκτη S&P 500 κατά 10% από τα χαμηλά Ιουνίου παρά τα μακροοικονομικά δεδομένα που υπογραμμίζουν την ανάγκη για περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed προς καταπολέμηση του πληθωρισμού. Σύμφωνα με τη Citi, υπάρχουν «ελάχιστοι φόβοι για τη δημιουργία ύφεσης στην αγορά».

Σε ό,τι αφορά τις επιμέρους διαφορές, οι αναλυτές στις αναπτυσσόμενες αγορές και τις ΗΠΑ είναι πολύ πιο αισιόδοξοι (bullish) σε σχέση με αυτούς της Ευρώπης και της Ιαπωνίας. Όσο για τις επενδύσεις σε διαφορετικούς τομείς, οι προτάσεις των ειδικών για αγορές μετοχών  τους τελευταίους 18 μήνες έχουν αυξηθεί κυρίως όσον αφορά τον τομέα των πρώτων υλών, σε αντίθεση με τους τομείς της τεχνολογίας δεδομένων, των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και των εταιρειών τηλεπικοινωνιών.

Οι αναλυτές της Citigroup τόνισαν πως, ιστορικά, οι επενδυτές βγαίνουν κερδισμένοι περισσότεροι από τη διαφοροποίηση των χαρτοφυλακίων τους σε διαφορετικές περιοχές αντί για επιχειρηματικούς τομείς.

Οι ειδικοί των Morgan Stanley και Goldman Sachs Group έχουν ήδη προειδοποιήσει πως οι εκτιμήσεις πολλών επενδυτών και αναλυτών απειλούν το ράλι λόγω των υπερβολικά αισιόδοξων εκτιμήσεών τους. Παράλληλα, ο Marko Kolanovic της JPMorgan τονίζει πως οι επενδυτές θα πρέπει να μειώσουν τις επενδυτικές τους τοποθετήσεις.

 

Πηγή:newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text