Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Ευρωζώνη: Η βιομηχανική παραγωγή στο υψηλότερο επίπεδο από το 2017

Ευρωζώνη: Η βιομηχανική παραγωγή στο υψηλότερο επίπεδο από το 2017

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ευρωζώνη: Η βιομηχανική παραγωγή στο υψηλότερο επίπεδο από το 2017

Για τρίτο συνεχόμενο μήνα αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη αυξάνοντας τις ελπίδες ότι τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας που εμπόδιζαν την ανάπτυξη ενδέχεται να περιοριστούν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Eurostat, η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης αυξήθηκε 2,4 % τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2021, μια αύξηση τριπλάσια σε σχέση με το 0,8 % που είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι, σύμφωνα με το Refinitiv.

Η μηνιαία αύξηση κατά 0,7 % ήταν επίσης πάνω από τις προσδοκίες, με τη βιομηχανική παραγωγή να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2017, καθώς τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας υποχωρούν.

Η βελτίωση προήλθε από την αύξηση της παραγωγής κεφαλαιουχικών αγαθών, τα οποία είναι είδη που χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες για την παραγωγή άλλων προϊόντων.

Οικονομολόγοι της ING σημείωσαν ότι τα στοιχεία ήταν «μάλλον αισιόδοξα στην ονομαστική τους αξία». Ωστόσο, προειδοποίησαν ότι η βάση στην οποία αυξάνεται η παραγωγή ήταν πιο «αδύναμη» από ό,τι φαίνεται, καθώς η παραγωγή καταναλωτικών και ενδιάμεσων αγαθών συρρικνώθηκε από μήνα σε μήνα.

Μεγάλη άνοδος σε βασικά μέταλλα και μεταλλικά προϊόντα

Εξετάζοντας τις επτά κορυφαίες ομάδες μεταποιητικών δραστηριοτήτων, το μεγαλύτερο άλμα σε αξία παραγωγής καταγράφηκε στην κατασκευή βασικών μετάλλων και μεταλλικών προϊόντων. Αυτή η ομάδα παρουσίασε αύξηση 28% στην αξία παραγωγής (σε τρέχουσες τιμές) από 611 εκατ. ευρώ το 2020 σε 782 εκατ. ευρώ το 2021.

Ακολούθησε η παραγωγή χημικών προϊόντων (από 372 εκατ. ευρώ το 2020 σε 456 εκατ. ευρώ το 2021) με αύξηση 23% στην πωλούμενη αξία παραγωγής και στην κατασκευή προϊόντων από καουτσούκ και πλαστικά και άλλα μη μεταλλικά ορυκτά προϊόντα (από 377 εκατ. ευρώ σε 440 εκατ. ευρώ) με αύξηση 17%.

 

Πηγή:ot.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text