Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | JPMorgan και BofA μεταξύ των τραπεζών που διευκολύνουν την έξοδο από τα ρωσικά ομόλογα

JPMorgan και BofA μεταξύ των τραπεζών που διευκολύνουν την έξοδο από τα ρωσικά ομόλογα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ένας αυξανόμενος αριθμός τραπεζών της Wall Street είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί ρωσικά ομόλογα που κάποτε θεωρούνταν "ανέγγιχτα", σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η JPMorgan και η Bank of America βρίσκονται μεταξύ πολλών τραπεζών που έχουν προσφερθεί να διευκολύνουν συναλλαγές σε εταιρικό και κρατικό χρέος για λογαριασμό πελατών, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του ζητήματος και οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Οι τράπεζες είναι πλέον πρόθυμες να μεσολαβήσουν για συναλλαγές, αφού το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι δεν αποτελεί παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων η εκκαθάριση των θέσεων των ιδιωτών, παρέχοντας σαφήνεια για ένα ζήτημα το οποίο έχει προκαλέσει σύγχυση σε πολλούς ανθρώπους στην αγορά. Η Bank of America έστειλε σημείωμα στους επενδυτές την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι οι συναλλαγές αφορούν όσους επιθυμούν να αποχωρήσουν από τις συμμετοχές τους σε ρωσικό χρέος.

Στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και των αυστηρών αμερικανικών κυρώσεων, πολλές τράπεζες αποσύρθηκαν από τη Ρωσία και σταμάτησαν τις συναλλαγές σε περιουσιακά στοιχεία της χώρας. Αυτό άφησε ορισμένους επενδυτές εγκλωβισμένους, με βαθιά προβληματικές θέσεις. Μόλις τον περασμένο μήνα, ορισμένοι δεν μπορούσαν να βρουν χρηματιστή.

Δικηγόροι αναφέρουν ότι οι επενδυτές είχαν πάντα τη δυνατότητα να πωλούν τις θέσεις τους βάσει των κανόνων των κυρώσεων των ΗΠΑ, ωστόσο το θέμα ήταν τόσο αμφιλεγόμενο που πολλοί χρηματιστές απλώς αρνούνταν. Δεδομένης της πρόσφατης καθοδήγησης από την Υπηρεσία Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC), υπάρχει πλέον μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην αγορά σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους οι τράπεζες μπορούν να διαπραγματευτούν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία χωρίς να παραβιάζουν τους κανόνες.

Η Barclays και η Jefferies Financial Group έχουν επίσης προσφέρει προσφορές στους επενδυτές, ανέφερε το Bloomberg την περασμένη εβδομάδα. Το Reuters ανέφερε τη Δευτέρα ότι η JPMorgan, η Bank of America και η Citigroup δραστηριοποιούνται στην αγορά.

Εκπρόσωποι της JPMorgan, της Bank of America και της Citigroup αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η OFAC χορήγησε άδεια τον περασμένο μήνα για την έγκριση συναλλαγών που απαιτούνται για την έξοδο από μια θέση σε ρωσικό χρέος ή μετοχές. Η άδεια, η οποία λήγει στις 20 Οκτωβρίου, έδωσε επίσης έγκριση για την αγορά τίτλων, εάν αυτή αποτελεί μέρος της διαδικασίας αποχώρησης.

Οι τιμές του ρωσικού χρέους έχουν ανακάμψει τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι συναλλαγές αυξάνονται και οι ντόπιοι αναζητούν περιουσιακά στοιχεία για να αγοράσουν με τα χρήματα που εισέρχονται από τις εξαγωγές ενέργειας. Το 10ετές κρατικό ομόλογο της Ρωσίας διαπραγματεύεται στα 39 σεντς στο ευρώ, από τα χαμηλά των 16 σεντς στα τέλη Ιουνίου, όταν οι τράπεζες είχαν αποσυρθεί από τις συναλλαγές.

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text