Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ αρχίζει να πλησιάζει σήμερα (Τρίτη, 16/8/2022) τις 900 μονάδες συμπληρώνοντας ισχυρή ανοδική αντίδραση +14% από αρχές Ιουλίου

Ο ΓΔ αρχίζει να πλησιάζει σήμερα (Τρίτη, 16/8/2022) τις 900 μονάδες συμπληρώνοντας ισχυρή ανοδική αντίδραση +14% από αρχές Ιουλίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Νέα άνοδο +1,22% (στις 889 μονάδες, στις 4.10 μμ) με μικρούς αλλά αυξημένους ως προς τις προηγούμενες συνεδριάσεις όγκους (75 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ την ίδια συμπεριφορά, άνοδο σε νέα υψηλά διμήνου-τριμήνου, δείχνουν και οι κύριοι ξένοι δείκτες.

Το συμβάν της ημέρας είναι η ανοδική διάσπαση του ΑΚΜΟ200 (διακοσάρη απλού κινητού μέσου) από τον Γενικό Δείκτη που σημαίνει ότι η ψυχολογία της αγοράς αλλάζει από αρνητική σε θετική.

Ωστόσο, η ίδια η αγορά είναι ήδη υπεραγορασμένη με τον ΓΔ να απέχει αυτή τη στιγμή +14% από το χαμηλό ενάμιση μήνα ή +11,8% από το χαμηλό μηνός που σημαίνει ότι η αγορά ζητά διόρθωση ή οριζόντια παγίωση.

Σε αυτήν την κάπως αντιφατική κατάσταση θα ακολουθήσουμε ήπια στρατηγική.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 88% με μετοχές και 12% με μετρητά ΤΧ θα αυξήσει κατά 4% την μετοχική του έκθεση αγοράζοντας 8000 ΑΛΦΑ σε τιμές κλεισίματος.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών ενώ 4 μετοχές, οι ΑΤΤ, ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ και ΙΝΛΟΤ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% έναντι καμίας που να σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα με την άνοδο-όγκους-διαγραμματική της θέση εκτός μερικώς από την ΑΛΦΑ.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με το σύστημα του κανόνα των 12 εβδομάδων.

Τείνουν να δώσουν τέτοια μεσομακροπρόθεσμα σήματα αγορών οι, ΑΛΦΑ με στροφέα το 1 ευρώ, ΛΑΜΔΑ 6,45, ΜΟΤΟ 2,2, ΟΛΥΜΠ 1,82 και ΕΥΔΑΠ 8,05.

Οι τράπεζες οδηγούν σήμερα την αγορά με τον ΔΤΡ (+2,22%) να έχει ανακτήσει την μισή πτώση -50% του τελευταίου τετράμηνου. Φαίνεται να υπάρχει αρκετή ορμή προς τα πάνω.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text