Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Βγάζει... «Rafale» τον Σεπτέμβριο η Εθνική

Βγάζει... «Rafale» τον Σεπτέμβριο η Εθνική

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Βγάζει... «Rafale» τον Σεπτέμβριο η Εθνική

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να βγάλει η Εθνική στην αγορά το project Rafale, την πώληση δηλαδή χαρτοφυλακίου με ανακτηθέντα ακίνητα, αξίας περίπου 100 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της ελάφρυνσης του ισολογισμού της από στοιχεία ενεργητικού, που δεν αποδίδουν εισόδημα.

Η περίμετρος του χαρτοφυλακίου έχει οριστικοποιηθεί, σύμφωνα με πηγές της αγοράς και αφορά σε ακίνητα, που απέκτησε η τράπεζα μέσω πλειστηριασμών, οι φάκελοι των οποίων έχουν τακτοποιηθεί ή βρίσκονται σε φάση τακτοποίησης. Θα περιλαμβάνει κυρίως κατοικίες (διαμερίσματα και μονοκατοικίες) σε όλη τη χώρα και δευτερευόντως επαγγελματικά ακίνητα.

Ο αριθμός και η ποιότητα των επαγγελματικών ακινήτων θα καθορίσει και την τελική αξία του χαρτοφυλακίου.

Η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους. Χρέη χρηματοοικονομικού συμβούλου ανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Deloitte, η οποία είχε και χρέη τεχνικού συμβούλου κατά την προεργασία του χαρτοφυλακίου.

Η Εθνική διαθέτει το μικρότερο χαρτοφυλάκιο ανακτηθέντων ακινήτων, σε σχέση με τις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες, με αποτέλεσμα να μην έχει προχωρήσει, ως τώρα, στην πώληση μεγάλου χαρτοφυλακίου. Η τράπεζα διενεργεί επιλεκτικές πωλήσεις κάθε χρονιά, ενώ το 2017 η Διεύθυνση Περιουσίας προχώρησε σε δημόσιους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς, με κλειστές προσφορές για την πώληση 131 ακινήτων σε όλη τη χώρα.

Επιπρόσθετα, η Εθνική δεν περιλαμβάνει στην στρατηγική της την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου επενδυτικών ακινήτων, με στόχο την ενίσχυση και διαφοροποίηση εσόδων. Ως εκ τούτου, δεν προγραμματίζει κίνηση αντίστοιχη των Πειραιώς και Alpha Bank για πώληση/συνεκμετάλλευση χαρτοφυλακίου ανακτηθέντων ακινήτων.

Χρήστος Κίτσιος

 

Πηγή:euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text