Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσεγγίζει σήμερα (Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022) με ήπιο τρόπο το ορόσημο των 900 μονάδων

Ο ΓΔ προσεγγίζει σήμερα (Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022) με ήπιο τρόπο το ορόσημο των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συνεχίζει ο ΓΔ, έστω και με δυσκολίες (αυτή τη στιγμή, 4.20 μμ, +0,30%, στις 897 μονάδες) το θερινό απρόσμενο ράλι του συμπληρώνοντας άνοδο +15% από τον πυθμένα των αρχών Ιουλίου.

Η άνοδος αυτή θεωρείται πολύ απότομη και πιθανόν να ακολουθήσει διόρθωση. Αν η αναμενόμενη διόρθωση είναι ήπια, μεγέθους μικρότερου του 1/3 του αναφερθέντος ράλι με τον ΓΔ να μην κατεβαίνει κάτω των 850 μονάδων (τοπικός πυθμένας Ε του γραφήματος), τότε δεν θα παραβλαφτεί η θερινή ανοδική τάση. Αν όμως η διόρθωση κατέλθει κάτω των 850 μονάδων, τότε ενδεχομένως να αναπτυχθεί καθοδικό momentum προς τις 800 μονάδες.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

 

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών ενώ 2 μετοχές, οι ΑΤΤ και ΒΥΤΕ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο αλλά ξεχωρίζει και πάλι ηι ΑΤΤ με νέο limit up +24% με μεγάλους όγκους 1,6 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής. ‘Οσοι πόνταραν χθες στην άνοδο σήμερα επιβεβαιώνονται.

H BYTE με μεγάλη άνοδο +3,3% και όγκους 20 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, πλησιάζει το αγκίστρι της των 3,33 ευρώ (τρέχουσα τιμή 3,28).

Αγοραστικούς στροφείς πλησιάζουν οι, ΑΤΤΙΚΑ τα 0,97 ευρώ, ΛΑΜΔΑ 6,45, ΕΥΔΑΠ 8,05, ΟΛΥΜΠ 1,812 και ΜΟΤΟ 2,22.

Ο ΔΤΡ πραγματοποιεί ισχυρό θερινό ράλι. Από τις 440 μονάδες αρχών Ιουλίου έφτασε στις κοντά στις 600 σήμερα (+36%). Εχει ανακτήσει τις 160 από τις 310 μονάδες πτώσης από την κορυφή τέλους Φλεβάρη.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

Σημείωση (της EuroCapital) για το χθεσινό σχόλιο.

Χθες, 17/8/2022, ήταν η μοναδική μέρα του έτους που, η EuroCapital, λειτούργησε χωρίς κάποιο άτομο σε "υπηρεσία", αφού το άτομο που είχε ορισθεί να βρίσκεται σε "υπηρεσία γραφείου", ζήτησε αιφνιδίως -και έλαβε- άδεια, για προσωπικούς λόγους.
Εν τούτοις, όπως και άλλες φορές, ο κ. Δημόπουλος, είχε επιφορτισθεί να ανεβάσει ο ίδιος το σχόλιό του, όπως και έκανε. Πλην όμως, κατά τα φαινόμενα, κάποιος κακός χειρισμός ή κάποια αστοχία της σύνδεσης με το ίντερνετ (αυτές τις μέρες ο κ. Δημόπουλος ανεβάζει τα σχόλιά του από χώρο εκτός Αθηνών), δεν επέτρεψε την δημοσίευσή του, κάτι που ο κ. Δημόπουλος και εμείς, αντιληφθήκαμε αρκετά αργότερα.
Είναι αλήθεια ότι λάβαμε πολλά μηνύματα με ερωτήματα ή και έκφραση διαμαρτυρίας. Δεν απαντήσαμε, αφού σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλύτερο να απαντήσουμε εδώ, προς όλους.
Λυπούμαστε για το αιφνίδιο πρόβλημα και ζητούμε συγνώμη. Δυστυχώς, τις καλοκαιρινές μέρες των αδειών, συχνά συμβαίνουν αστοχίες.
Ήδη, φροντίσαμε ώστε, από σήμερα και για το υπόλοιπο διάστημα των αδειών, να υπάρχει πάντα κάποιο άτομο σε υπηρεσία.
Γιάννης Σιάτρας

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text