Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ ανθίσταται σήμερα (Δευτ, 22/8/22), στις ευρωπαϊκές πτωτικές πιέσεις

Ο ΓΔ ανθίσταται σήμερα (Δευτ, 22/8/22), στις ευρωπαϊκές πτωτικές πιέσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί σήμερα το ΧΑ για το ότι, ενώ ο ΓΔ έχει σημειώνει άνοδο χρονικής διάρκειας ενάμιση μήνα περίπου +15% και οι κύριοι ευρωπαικοί δείκτες κατά μέσον όρο περίπου +12%, εν τούτοις ο ΓΔ σημειώνει σήμερα μικρή διόρθωση -0,40% (στις 895  μονάδες στις 3.55 μμ) έναντι αντίστοιχης πτώσης -2% στον DAX και -1% στον stoxx600, δείχνοντας αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα.

Ωστόσο, το ΧΑ παραμένει υπεραγορασμένο με τον ΓΔ να φτάνει την περασμένη εβδομάδα +15% πάνω από το χαμηλό 7 εβδομάδων, με συνέπεια να κινδυνεύει από ουσιαστική διόρθωση η μορφή της οποίας θα καθορίσει την στρατηγική μας των επομένων ημερών (πχ αν η διόρθωση είναι οξύτατη με μεγάλη πτώση ΓΔ και με μεγάλο τζίρο, πιθανόν να προχωρήσουμε σε προστατευτικό stop loss.

Προς το παρόν βρισκόμαστε σε αναμονή.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ δύο μετοχές, οι ΦΡΙΓΟ και ΚΕΚΡ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΜΟΤΟ που σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Η σημερινή συνεδρίαση δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από άποψης μετοχών. Το κυριότερο συμβάν είναι το σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου από την ΑΛΦΑ και δευτερευόντως παρόμοιο σήμα αγορών από την ΜΟΤΟ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών οι, ΤΕΝΕΡΓΑ που επανήλθε μετά δίμηνη παγίωση με στροφέα τα 18,6 ευρώ, ΒΙΟΣΣΚ 0,72, ΑΤΤΙΚΑ 0,97, ΕΥΔΑΠ 8,02 και ΕΠΣΙΛ με στροφέα τα 6,15 ευρώ.

Καμία μετοχή δεν σημείωσε σήμερα νέα υψηλά ή νέα χαμηλά έτους γεγονός που από μόνο του δείχνει ότι αυτή τη στιγμή διάγουμε ουδέτερη κύρια τάση.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν περίπου ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text