Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Για μία ακόμη φορά, ικανοποιητική "αντίσταση" της χρηματιστηριακής αγοράς

Για μία ακόμη φορά, ικανοποιητική "αντίσταση" της χρηματιστηριακής αγοράς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική υπήρξε, για μία ακόμη συνεδρίαση, η συμπεριφορά και η “αντίσταση” της χρηματιστηριακής αγοράς της Αθήνας, έστω και με την οριακή διατήρηση του Γενικού Δείκτη, σε θετικό πρόσημο (+0,10% στις 892,37 μονάδες).

 

Η αξία των συναλλαγών, υπήρξε, για μία ακόμη φορά ιδιαίτερα χαμηλή (€ 63,04 εκατομμύρια). Ο μέσος όρος της αξίας των συναλλαγών κατά το μήνα Αύγουστο, φτάνει στα € 55,9 εκατομμύρια και είναι αυξημένος σε σχέση με το μ.ο. του Ιουλίου (€ 50,3 εκατομμύρια). Ο μέσος όρος από την αρχή του έτους υπολογίζεται σε € 80,6 εκατομμύρια.

 

45 μετοχές ανέβηκαν και 57 υποχώρησαν, δηλαδή, μία κατάσταση “μοιρασμένη”.

 

Οι 4 βασικές τραπεζικές μετοχές, υποχώρησαν σήμερα, όμως, αυτό δε σημαίνει κάτι, αφού δεν έχει υπάρξει κάποια ανησυχητική τάση.

 

Η πιο αξιοσημείωτη μεταβολή ήταν της ΓΕΚΤΕΡΝΑ, η οποία βρέθηκε, μετά από 2,5 μήνες, στα € 10,00 (+3,09%), με αξιοσημείωτο, για την περίοδο, όγκο συναλλαγών (102 χιλιάδες τεμάχια). Η κίνηση της μετοχής συνδυάζεται με την πώληση της ΤΕΝΕΡΓΑ (+2,12% στα € 18,31 σήμερα) και εκτιμάται ότι, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς, θα μπορούσε να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

 

Η άποψή μας για την αγορά είναι γνωστή. Θεωρούμε θετική και τη σημερινή κίνηση, όμως, μόνον εάν κάτι θεαματικό εξελιχθεί στο εξωτερικό, ή κάτι ακόμη πιο θεαματικό στο εσωτερικό, θα μπορούσε ο Γενικός Δείκτης να κινηθεί αρκετά πάνω από τις 900 μονάδες και να διατηρηθεί εκεί.

Βέβαια, θα έρθει η εποχή που όλα αυτά θα τελειώσουν και που η κίνηση του Γενικού Δείκτη, θα μας εκπλήξει όλους -κάτι που προμηνύεται και από τη συμπεριφορά των τιμών κατά τους τελευταίους μήνες.

Το ρίσκο της αγοράς, αν και υπαρκτό, είναι αρκετά χαμηλό, στον ευρύτερο χρονικό ορίζοντα.





 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text