Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022) να κινείται «αισιόδοξα» λίγο κάτω των 900 μονάδων
Ικανοποιητική για τους longs-αγορασμένους είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρά κέρδη +0,50%, στις 4.00 μμ, με μέτριο για την εποχή τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) αλλά με μαύρο κηροπήγιο (άνοιγμα στις 900 μονάδες, τρέχον στις 896) συνεχίζει να κινείται ελάχιστα κάτω των 900 μονάδων δείχνοντας δύναμη και ικανότητα να διασπάσει ανοδικά το εν λόγω επίπεδο.
Η μεσοπρόθεσμη διαγραμματική εικόνα του ΓΔ είναι bullish με όλους τους δείκτες τάσης, βραχυπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους και μεσομακροπρόθεσμους, να φέρουν ανοδικές ενδείξεις με μόνον αρνητικό στοιχείο την υπεραγορασμένη κατάσταση (ΓΔ +15% πάνω από το χαμηλό διμήνου) το οποίο αναζητά διόρθωση ή παγίωση.
Στρατηγική για το κλείσιμο
Το σχεδόν πλήρες μετοχών ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Σημειώσατε ότι το κυλιόμενο stop lossμας θα ανεβεί αύριο στις 850 μονάδες (πυθμένας Ε του γραφήματος).
Μετοχές
Αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών κινούνται ανοδικά και το 1/3 καθοδικά ενώ δυο μετοχές, οι ΠΛΑΘ και ΑΛΜΥ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια, την ΙΝΛΟΤ, που χάνει λίγο περισσότερο του -3%.
Η μετοχή της ημέρας : Θα λέγαμε ότι είναι ΤΕΝΕΡΓΑ που διασπά ανοδικά τον στροφέα – υψηλό έτους των 18,6 ευρώ με καλή άνοδο +2%, με μεγάλους όγκους 273 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, δίδοντας ελκυστικό σήμα αγορών.
Τείνουν να δώσουν ανάλογα σήματα αγορών οι, ΓΕΚΤΕΡΝΑ με στροφέα τα 5,4 ευρώ, ΛΑΜΔΑ 6,45 και ΕΥΔΑΠ με στροφέα τα 8,02 ευρώ.
Νέα υψηλά έτους πετυχαίνει σήμερα μόνον η ΤΕΝΕΡΓΑ ενώ νέα χαμηλά έτους δεν σημειώνει καμία εμπορεύσιμη μετοχή.
Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.
-----
Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων
Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.
Συμπληρωματικά:
- Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
- Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
- Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
- Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

- Ο ΓΔ με αργό αλλά σταθερό ρυθμό πλησιάζει σήμερα (Πέμπτη, 5/1/23) και τις 950 μονάδες
- Νικήτριες και ηττημένες μετοχές 2022
- Ο ΓΔ ωθούμενος από τους ευρωπαϊκούς δείκτες σημειώνει και σήμερα (Τετ, 4/1/22) οριακά νέο υψηλό 8μήνου πλησιάζοντας τις 950 μονάδες
- Συνεχίζεται και σήμερα, Τρίτη, 3/1/23, η ανάβαση του ΓΔ πλησιάζοντας τις 950 μονάδες
- Απολογισμός Τεχνικού Χαρτοφυλακίου 2022
- Με το δεξί μπαίνει σήμερα (2/1/23) το 2023 στο χρηματιστήριο σε νέα υψηλά 6μήνου αλλά με μικρό τζίρο
- Κόντρα στα διεθνή χρηματιστήρια ο ΓΔ πιθανότατα σήμερα, Παρ, 30-12-22, να κλείσει σε νέα υψηλά 6μήνου
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 29/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 28/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 27/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 26/11/2018
- Global uncertainty is rising, and that is a bad omen for growth
- Φοροαπαλλαγές 150 εκατ. ευρώ για τον εξοπλισμό εταιρειών
- Ερχονται δάνεια 1 δισ. με εγγύηση δημοσίου για μικρές εταιρείες
- Μεγάλη κινητικότητα στην αγορά online τζόγου
- Ο νόμος που κατέστρεψε το Χρηματιστήριο: Δημόσιες προτάσεις αγοράς μετοχών
- Lockdown και Τουρκία πιέζουν τις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες – Μεγάλες ζημιές για Σελόντα και Νηρέα
Σχολιάστε το άρθρο