Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Με μεγάλη πτώση ο ΓΔ εγκαταλείπει σήμερα, Δευτ, 29/8/22, την ικανοποιητική για την περίσταση περιοχή των 900 μονάδων και οδεύει προς την μετριότητα των 850 μονάδων

Με μεγάλη πτώση ο ΓΔ εγκαταλείπει σήμερα, Δευτ, 29/8/22, την ικανοποιητική για την περίσταση περιοχή των 900 μονάδων και οδεύει προς την μετριότητα των 850 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δύσκολη μέρα περνούν σήμερα οι longs καθώς ο ΓΔ με μεγάλη πτώση -3% (στις 866 μονάδες στις 4.20 μμ) και με μέτριο τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) αποχωρεί από την περιοχή των 890-900 μονάδων και οδεύει προς τις 850.

Τα αρνητικά τεχνικά συμβάντα της σημερινής συνεδρίασης δεν είναι μόνον η μεγάλη πτωτικότητα του ΓΔ αλλά και η καθοδική διάσπαση του ΕΚΜΟ30 των 869 μονάδων καθώς και του μέσου άξονα των 874 μονάδων του μηνιαίου εύρους, που σημαίνει ότι αναπτύσσεται απότομα καθοδική ορμή. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι κύριοι ξένοι δείκτες έχουν υποστεί μεγαλύτερο retracement από του ΓΔ του ΧΑ, οι αμερικανικοί δείκτες εμφανίζουν καθοδικό retracement -33% του ράλι Ιουλίου – Αυγούστου και ο γερμανικός DAX -50% σε σύγκριση με το αντίστοιχο -27%  του ΓΔ (μαζί με την σημερινή πτώση).

Τα πράγματα λοιπόν δυσκολεύουν και εμείς θα προχωρήσουμε σήμερα σε προκαταρκτικές πωλήσεις σύμφωνα με το σύστημα του προ-πωλητικού στροφέα (κοίτα βιβλίο στροφέα , σελ 130, εκδόσεις Eurocapital).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ δεν κλείσει με άσπρο κηροπήγιο, δηλαδή αν δεν κλείσει πάνω από τις 874 μονάδες, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 92% σε 66% πουλώντας τις εξής μετοχές του, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΒΙΟ, ΛΑΜΔΑ και ΜΟΤΟ. Εάν κλείσει μεταξύ 874 και 884 μονάδων, θα πουλήσει μόνον τις δυο τραπεζικές μετοχές του.

Μετοχές

Ολες, και οι 60 μετοχές που παρακολουθούμε, κινούνται αυτή τη στιγμή με αρνητικό πρόσημο και οι μισές χειρότερα του -3%.

Οι δύο κατηγορίες που ξεχωρίζουμε :

Οι πληγείσες με μεγάλες πτώσεις και μεγάλους όγκους είναι οι τραπεζικές συν τις ΔΕΗ, ΒΙΟ και ΚΡΙ. Μέχρι το κλείσιμο μπορεί να παρουσιαστούν κι άλλες.

Οι ανθεκτικές μετοχές με πτώσεις μικρότερες του -1% είναι οι μερισματικές που προτιμούν οι συντηρητικοί θεσμικοί : ΟΠΑΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, ΜΟΗ, ΕΛΠΕ και ΕΛΛ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text