Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Δεύτερη μέρα νίκης των πωλητών είναι η σημερινή (Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022) με τον ΓΔ να καταπίπτει προς τις 850 μονάδες

Δεύτερη μέρα νίκης των πωλητών είναι η σημερινή (Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022) με τον ΓΔ να καταπίπτει προς τις 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οι πωλητές κατανικούν και σήμερα τους αγοραστές καθώς ο ΓΔ από το +1% που άνοιξε το πρωί, αυτή τη στιγμή, 4.20 μμ) βρίσκεται στο -1% (στις 859 μονάδες) και σε αντίθεση με τους ευρωπαϊκούς δείκτες που σημειώνουν ανοδική αντίδραση μέσου ύψους +1,30%.

Όμως, συγκριτικά με τους κύριους διεθνείς δείκτες, και παρά την σημερινή άνοδό των τελευταίων, ο ΓΔ παραμένει σχεδόν υπεραγορασμένος έχοντας σημειώσει καθοδικό retracement περίπου στο 25% της ανόδου Ιουλίου-Αυγούστου σε σύγκριση με αντίστοιχο retracement -0,40% των διεθνών δεικτών. Συνεπώς, από αυτή την άποψη, υπάρχει χώρος για περαιτέρω υποχώρηση της ελληνικής αγοράς, πράγμα που επιβεβαιώνει και η σημερινή πτώση του ΓΔ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα 2/3 με μετοχές και 1/3 με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Σε αγορές θα προχωρήσει αν ο ΓΔ γυρίσει δυνατά ανοδικά και διασπάσει ή προσεγγίσει με μεγάλη ημερήσια άνοδο της 900 μονάδες ενώ σε πωλήσεις θα προχωρήσει αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τις 850 μονάδες. Υπενθυμίζουμε τον trend following χαρακτήρα του ΤΧ, αγοράζει στην άνοδο και πουλά στην πτώση.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι αυτή τη στιγμή καθαρά πτωτικό με τα ¾ των μετοχών να κινούνται αρνητικά και το ¼ θετικά αλλά μόνον μια μετοχή, ο ΣΑΡ, σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3% σε σύγκριση με μια, την ΙΝΛΟΤ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Δεν διακρίνουμε ιδιαίτερα εντυπωσιακά περιστατικά σε κατιδίαν μετοχές.

Τα μόνα θετικά που παρατηρούμε είναι η ανοδικότητα των ΕΕΕ, ΙΝΛΟΤ και ΒΥΤΕ, που με τις σημερινές τους ανόδους σχηματίζουν αγκίστρια στα ψηλά του γραφήματός τους και  η ανθεκτική συμπεριφορά των ΕΠΣΙΛΟΝ και ΕΛΠΕ που παραμένουν κοντά στα πρόσφατα υψηλά τους.

Οι τράπεζες λόγω υψηλής μεταβλητότητας που τις χαρακτηρίζουν σημειώνουν πολύ μεγαλύτερες πτώσεις (ΔΤΡ -1,45%) έναντι του ΓΔ (-1%).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text