Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Intralot: Η τεράστια ευκαιρία του ilottery και τα επόμενα βήματα μετά την ΑΜΚ

Intralot: Η τεράστια ευκαιρία του ilottery και τα επόμενα βήματα μετά την ΑΜΚ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Intralot: Η τεράστια ευκαιρία του ilottery και τα επόμενα βήματα μετά την ΑΜΚ

Της Ματίνας Χαρκοφτάκη

Στο δρόμο της ολικής επαναφοράς συνεχίζει η Intralot, η οποία μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 129 εκατ. ευρώ, την είσοδο του αμερικανικού fund Standard General με την ιδιότητα του στρατηγικού επενδυτή και την επαναγορά του 34,2% της αμερικανικής θυγατρικής Intralot Inc, το οποίο είχε ανταλλαχθεί στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των χρεών της εισηγμένης τον Αύγουστο του 2021, "βλέπει" να αποδίδει καρπούς η τεράστια προσπάθεια των τελευταίων χρόνων, της οποίας ηγείται ο δημιουργός του ομίλου,  Σωκράτης Κόκκαλης.

Τα επόμενα σημαντικά βήματα

Όπως επεσήμανε στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, τα επόμενα σημαντικά βήματα για την Intralot περιλαμβάνουν την έξοδο από το καθεστώς της επιτήρησης και την επιστροφή στο κανονικό χρηματιστηριακό ταμπλό εάν γίνεται πριν από τον Μάρτιο του 2023, που προβλέπει η διαδικασία, τη διανομή μερίσματος ενδεχομένως για την οικονομική χρήση του 2022 καθώς και την εισαγωγή όσο το δυνατόν συντομότερα της αμερικανικής θυγατρικής είτε στον Nasdaq είτε στην Wall Street. Αφήνοντας οριστικά πίσω της την περίοδο αβεβαιότητας, που διήρκησε περίπου δύο χρόνια, ξεκινά μια νέα σελίδα, η οποία προβλέπει την ανάπτυξη καινούργιων προϊόντων με γνώμονα τις σύγχρονες τάσεις που επικρατούν στον κλάδο του igaming και την περαιτέρω επέκταση του αποτυπώματός της στην αμερικανική αγορά, η οποία, άλλωστε, παίζει καθοριστικό ρόλο στην πορεία των επιδόσεών της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η δραστηριότητά της στην Αμερική άγγιξε πέρυσι τα 220 εκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 50% του συνολικού της τζίρου, εκ των οποίων τα 150 εκατ. ευρώ προήλθαν από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Νέα προϊόντα μέσα στο επόμενο διάστημα

Η εταιρεία, πλέον, στοχεύει σε νέα μερίδια αγοράς σε όλη την επικράτεια που δραστηριοποιείται μέσα από την ανάπτυξη δικών της προϊόντων για το online κανάλι.

"Αναπτύσσουμε ένα νέο player account management νέας γενιάς για να "κουμπώσει" πάνω στο ιδιαίτερα ευέλικτο κεντρικό λοταριακό μας σύστημα. Πρόκειται για ένα σημαντικό project, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023", επεσήμανε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Intralot, Χρυσόστομος Σφάτος και πρόσθεσε: "Επιπλέον, επανασχεδιάζεται όλο το μπροστινό κομμάτι της εμπειρίας του παίκτη σε σχέση με τα διαδικτυακά παιχνίδια λοταρίας και δίνουμε έμφαση στο λανσάρισμά των προϊόντων  στα κινητά τηλέφωνα. Παράλληλα, ακολουθούμε τις τάσεις της τεχνητής νοημοσύνης και σίγουρα μέσα στον επόμενο χρόνο θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε εμπορικό επίπεδο που αφορούν στο συγκεκριμένο κομμάτι".

Η τεράστια ευκαιρία του ilottery

Η αγορά του ilottery αποτελεί τη νέα πρόκληση για την εισηγμένη, μια αγορά που δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη στις ΗΠΑ λόγω της υστέρησης που παρουσιάζει το νομοθετικό πλαίσιο. "Αυτή την στιγμή επιτρέπεται μόνο σε 10 Πολιτείες ωστόσο, πρόκειται για ένα κύμα το οποίο έρχεται με την σταδιακή απελευθέρωση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η συγκεκριμένη αγορά στη Βόρεια Αμερική αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 4 με 5 φορές παραπάνω σε σχέση με σήμερα", σημείωσε ο κ. Σφάτος.

Παράλληλα, η εισηγμένη προχώρησε πρόσφατα στην αναχρηματοδότηση μέσω τραπεζικού δανεισμού του ομολογιακού δανείου 254 εκατ. δολαρίων, που είχε εκδοθεί πέρυσι από την αμερικανική θυγατρική.

"Από τη συγκεκριμένη δανειακή σύμβαση προκύπτουν καλύτεροι όροι, ετήσιο όφελος και μακρύτερος ορίζοντας ενώ  χτίζουμε μια σχέση με μια ομάδα 6 αμερικανικών τραπεζών, μια σχέση που δεν υπήρχε προηγουμένως και θα φανεί χρήσιμη για τα επόμενα μελλοντικά μας σχέδια", επεσήμανε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Intralot.

Να σημειωθεί ότι αφορά σε ένα δάνειο 230 εκατ. ευρώ και μια ανακυκλούμενη γραμμή 50 εκατ. ευρώ, η οποία αναμένεται να προσφέρει ευελιξία τόσο για την υλοποίηση μελλοντικών εγχειρημάτων όσο και για την καλύτερη διαχείριση των ταμειακών διαθέσιμων καθώς έχοντας δεσμευμένη τη συγκεκριμένη γραμμή, η εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να "ανοίγει" και να "κλείνει" το ταμείο της, γλιτώνοντας τα επιπλέον χρήματα από τους τόκους.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text