Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Παρά τις θετικές θεμελιώδεις εξελίξεις, οι μετοχές δεν προσελκύουν αγοραστές

Παρά τις θετικές θεμελιώδεις εξελίξεις, οι μετοχές δεν προσελκύουν αγοραστές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η σημερινή κίνηση της αγοράς, επιβεβαιώνει την αλλαγή κλίματος που έχει σημειωθεί κατά το τελευταίο διάστημα, κάτι που άλλωστε παρατηρείται και στις διεθνείς αγορές.

Διατηρούμε την άποψη ότι, η αλλαγή αυτή θα συνεχιστεί για αρκετό διάστημα και ότι, περισσότερο στο εξωτερικό και λιγότερο στο εσωτερικό, θα δούμε χαμηλότερες τιμές.

 

Οι ελληνικές μετοχές παραμένουν αδύναμες να προσελκύσουν αγοραστικό ενδιαφέρον και αξιόλογο όγκο συναλλαγών, παρά τις θετικές θεμελιώδεις εξελίξεις που καταγράφονται σε πολλές εταιρίες.

 

Η εξέλιξη των κερδών κατά το α’ εξάμηνο της χρήσης, θα είναι θετική και θα βρίσκεται σε αναντιστοιχία με την εξέλιξη των τιμών των μετοχών. Αυτό είναι αρνητικό για το παρόν, αλλά θετικό για το μέλλον.

 

Εκτιμούμε ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας δύσκολος μήνας, ενώ ακόμη πιο δύσκολος θα είναι ο Οκτώβριος, τόσο λόγω των οικονομικών εξελίξεως σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και λόγω των διεθνών αγορών. Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα, δείχνει να αυξάνεται το πολιτικό ρίσκο, κάτι που δεν είναι καλό για την αγορά.

 

Το απόλυτο σύστημα συναλλαγών, για μία ακόμη φορά κινείται μέσα στα όριά του, μία κατάσταση που μας έχει προβληματίσει και στεναχωρήσει αρκετά. Το Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών, αύριο θα είναι στις 849,23 μονάδες και μεθαύριο στις 855,70 μονάδες (δηλαδή το χθεσινό κλείσιμο). Θα αναφερθούμε σ’ αυτό αύριο.

 

Διαβάστε ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο “Αγορές - πωλήσεις - επαναγορές, σε μία πτωτική φάση της αγοράς”, στο τμήμα των προδημοσιεύσεων (εδώ).



 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text