Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Μετά την σημερινή (Πέμπτης, 1/9/22) καθοδική διάσπαση του Χαμηλού 20 ημερών, η τάση της αγοράς έχει σχεδόν επανέλθει σε καθοδική

Μετά την σημερινή (Πέμπτης, 1/9/22) καθοδική διάσπαση του Χαμηλού 20 ημερών, η τάση της αγοράς έχει σχεδόν επανέλθει σε καθοδική

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δυσμενής για τους longs ήταν η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μεγάλη πτώση -1,54% (στις 843 μονάδες) και μέτριο τζίρο (63 εκατ) διέσπασε καθοδικά το ΧΚ20 μετατρέποντας την θερινή μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση σε καθοδική.

Σαν συνπεπεια του τεχνικού αυτού συμβάντος το ΤΧ πούλησε μέρος από τις μετοχικές του θέσεις κατεβάζοντας την μετοχική του έκθεση σε περίπου μισές μετοχές /μισά μετρητά.

Οι τελευταίες πωλήσεις του, σε περιορισμένη κλίμακα, θα γίνουν αν αποτύχει σε νέα χαμηλά η πρώτη επόμενη ανοδική αντίδραση του ΓΔ.

Σημαντικός αρνητικός παράγοντας είναι η καθαρά bearish συμπεριφορά των ευρωπαικών χρηματιστηρίων που τείνουν σε νέα χαμηλά 2022 και που είναι πιθανόν να επηρρεάσουν και το ΧΑ.

Από άποψης κατιδίαν μετοχών, παρά τα νέα χαμηλά 4 εβδομάδων στον ΓΔ δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερα αρνητικά συμβάντα σε μετοχές (πολύ μεγάλες πτώσεις με μεγόλους όγκους) αλλά, αντίθετα, μια μετοχή, η ΣΑΡ, εμφάνισε σήμερα αρχή σχηματισμού ακίδας πυθμένα.

Καμία από τις 60 εμπορεύσιμες μετοχές που παρακολουθούμε δεν σημείωσε νέα χαμηλά ή νέα υψηλά τριμήνου δείχνοντας, σπό την μεριά τους ότι η τάση δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει σε καθοδική.

Θα επανέλθουμε αύριο ελπίζουμε στην ώρα μας, 4.00-4.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text