Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ανεπαρκής δείχνει να είναι η σημερινή (Τρίτης, 6/9/22) ανοδική αντίδραση του ΓΔ στην χαμηλή περιοχή των 830-840 μονάδων

Ανεπαρκής δείχνει να είναι η σημερινή (Τρίτης, 6/9/22) ανοδική αντίδραση του ΓΔ στην χαμηλή περιοχή των 830-840 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ενθουσιάζει η σημερινή εικόνα της αγοράς καθώς η άνοδος του ΓΔ είναι μικρή (+0,94%, στις 837 μονάδες, στις 2.30 μμ), ο τζίρος είναι μικρός (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και το ίδιο αδύναμοι δείχνουν να είναι οι ξένοι δείκτες, αν και ο DAX κατά τις τελευταίες μέρες εμφανίζει αισιόδοξο μικροσκοπικό σχηματισμό «διπλού ανερχόμενου πυθμένα».

Η τάση του ΓΔ είναι σχεδόν καθαρά πτωτική, η αγορά δεν είναι ακόμα υπερπωλημένη και οι πιθανότητες είναι υπέρ της συνέχισης της πτώσης προς τις 800 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 44% με μετοχές και 56% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Τα 2/3 των μετοχών, στις 2.30 μμ που έχουμε τα τελευταία στοιχεία λόγω τεχνικής βλάβης του ΧΑ, κινούνται ανοδικά και το 1/3 καθοδικά, ενώ 3 μετοχές οι, ΦΡΛΚ, ΣΕΝΕΡ, ΚΕΚΡ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει πτώση χειρότερη του -3%.

Καμία μετοχή δεν τραβά σήμερα την προσοχή μας, αγοραστική ή πωλητική, με κριτήρια το μέγεθος της μεταβολής τιμής, το μέγεθος των όγκων και την διαγραμματική θέση.

Μόνον ο ΜΥΤΙΛ παρατηρούμε να διακινεί μεγάλους όγκους, 310 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, με σχεδόν μηδενική μεταβολή τιμής. Θα τον παρακολουθήσουμε στενότερα.

Ο ΔΤΡ σήμερα χάνει -0,40% έναντι ανόδου +0,95% του ΓΔ έχοντας σημειώσει από την κορυφή τέλους Αυγούστου  καθοδικό retracement μόνον 30% της μεγάλης ανόδου του Ιουλίου-Αυγούστου ενώ ο ΓΔ χάνει αντίστοιχα το 40%. Μήπως οι τράπεζες έχουν καλύτερες προοπτικές από τις μη-τράπεζες για τα αμέσως επόμενα χρόνια ;

Θα επανέλθουμε αύριο, ελπίζουμε νωρίτερα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text