Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ισχυρή ανοδική αντίδραση σημειώνει σήμερα (Παρ, 9/9/22) η αγορά προς τις 850 μονάδες του ΓΔ

Ισχυρή ανοδική αντίδραση σημειώνει σήμερα (Παρ, 9/9/22) η αγορά προς τις 850 μονάδες του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ μετά από μεγάλη 20ήμερη πτώση 80 μονάδων, από τις 900 στις 820 (-8,8%), σήμερα επιτέλους αντιδρά με δύναμη +2,10% (στις 843 μονάδες, στις 3.45 μμ) με μέτριους για την εποχή τζίρους (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοια θετικά συμβάντα στους ευρωπαϊκούς δείκτες (DAX +1,60% σε νέο υψηλό 2 εβδομάδων).

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ ανακτά σήμερα (μαζί με την μικρή χθεσινή άνοδο) σχεδόν το 1/3 της  αναφερθείσας μεγάλης 20ήμερης πτώσης προσφέροντάς μας τις πρώτες ελπίδες για επιστροφή της αγοράς στην κανονικότητα (σε ανοδική τάση).

Εμείς όμως για να προχωρήσουμε σε επαναγορές θα απαιτούσαμε περισσότερα σημάδια δύναμης και συγκεκριμένα, την ανάκτηση των 870 μονάδων (τα 2/3 της 20ήμερης διόρθωσης) με μεγάλη ημερήσια άνοδο (>+1,50%).

Προς το παρόν, παρακολουθούμε την πορεία της ανοδικής αντίδρασης.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 43% με μετοχές και 57% με μετρητά  ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών ενώ 9 μετοχές, οι ΑΤΤ, ΕΤΕ, ΟΤΕ, ΙΝΛΟΤ, ΠΕΙΡ, ΜΙΓ, ΜΟΗ, ΒΙΟΣΣΚ, ΕΝΤΕΡ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η δύναμη της ΕΤΕ (+5,70% με 3,6 εκατ τεμάχια ή 11,5 εκατ ευρώ) την οποίαν θα μπορούσαμε να ονομάσουμε οδηγό της σημερινής ανοδικής αντίδρασης.

Μεγάλους ανοδικούς τζίρους διακρίνουμε σήμερα σε ΕΤΕ (άνω των 10 εκατ ευρώ  μέχρις στιγμής) και εκ δευτέρου στις ΑΛΦΑ, ΜΥΤΙΛ και ΟΤΕ (με τζίρο μεταξύ 4 και 6 εκατ ευρώ).

Ο ΔΤΡ σημειώνει σήμερα πολύ μεγαλύτερη άνοδο +3,6% σε σχέση με του ΓΔ +2,1%, γεγονός οφειλόμενο στην μεγαλύτερη μεταβλητότητα των τραπεζικών μετοχών και Δείκτη ΔΤΡ.

Ωστόσο, καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – υψηλού τριμήνου ενώ αντίθετα, μία, η ΚΡΙ, αυτή τη στιγμή δίνει αντίστροφο σήμα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση πωλητικού στροφέα – χαμηλού τριμήνου. Επίσης, καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά έτους ενώ αντίθετα, πέντε μετοχές, οι ΚΡΙ, ΣΑΡ, ΠΛΑΙΣ, ΚΟΥΕΣ και ΙΚΤΙΝ, σημειώνουν νέα χαμηλά έτους, γεγονός που δείχνει ότι η κύρια τάση της αγοράς παρά την σημερινή άνοδο παραμένει καθοδική.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν περίπου ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text