Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα (Δευτ, 12/9/22) η ανοδική αντίδραση του τέλους της περασμένης εβδομάδας με τον ΓΔ να ανακτά τις 850 μονάδες

Συνεχίζεται και σήμερα (Δευτ, 12/9/22) η ανοδική αντίδραση του τέλους της περασμένης εβδομάδας με τον ΓΔ να ανακτά τις 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ  σημειώνει νέα άνοδο +1,10% (στις 851 μονάδες, στις 3.55 μμ) με μέτριο τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο)και με παρόμοιες ενθαρρυντικές εξελίξεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες που και αυτοί απομακρύνονται από τα χαμηλά έτους 2022.

Ωστόσο, η κύρια τάση του ΓΔ παραμένει καθοδική ενώ ο ίδιος δείκτης δεν έχει ανακτήσει το μισό της διόρθωσης ΤΕ (κοίτα γράφημα - από τις 900 μονάδες των μέσων Αυγούστου στις 820 των αρχών Σεπτεμβρίου), ώστε να δικαιολογηθούν ελπίδες για ενδυνάμωση αγοράς και  επαναφορά του ΓΔ στις 900 μονάδες.

Εμείς, το ΤΧ, για να προχωρήσουμε σε επαναγορές απαιτούμε ύψωση του ΓΔ στις 880 μονάδες όπου βρίσκεται ο ΑΚΜΟ200 (διακοσάρης κινητός μέσος) που ταυτόχρονα σημαίνει και προσέγγιση σε απόσταση βολής του επιπέδου των 900 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 42% με μετοχές και 58% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Δεν είναι πλούσια σε διαγραμματικά συμβάντα σε μετοχές η σημερινή συνεδρίαση. Οι ανοδικές μετοχές είναι διπλάσιες σε αριθμό από τις καθοδικές ενώ  8 μετοχές πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% (οι ΕΛΤΟΝ, ΙΝΤΕΚ, ΑΒΑΞ, ΕΛΧΑ, ΒΙΟ, ΒΙΟΣΣΚ, ΑΛΦΑ και ΣΑΡ) σε σύγκριση με δύο που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% (οι ΠΛΑΙΣ και ΦΡΙΓΟ).

Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε την μικρής σχετικά εμπορευσιμότητα ΕΛΤΟΝ, που διασπά με δύναμη (μεγάλη ποσοστιαία άνοδο και μεγάλους όγκους) τον αγοραστικό της στροφέα των 1,89 ευρώ.

Μόνον δύο μετοχές επίσης μικρής εμπορευσιμότητας  βρίσκονται κοντά στο να πετύχουν το ίδιο, να διασπάσουν δηλαδή τον στροφέα τους και είναι οι, ΙΝΤΕΚ με στροφέα τα 3,98 ευρώ και  ΠΑΠ με στροφέα τα 2,55 ευρώ.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά ή νέα χαμηλά έτους 2022 που σημαίνει ότι το πλάτος της αγοράς (το σύνολο των μετοχών) βρίσκεται σε ουδέτερη φάση, ούτε ανοδική, ούτε καθοδική.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text