Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Θετική συνεδρίαση, χωρίς να αλλάζει την εικόνα.

Θετική συνεδρίαση, χωρίς να αλλάζει την εικόνα.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Θετική ήταν η σημερινή συνεδρίαση για το Χρηματιστήριο, χωρίς όμως να αλλάζει κάτι στη συνολική εικόνα της αγοράς κατά την τρέχουσα περίοδο.

Δεν υπήρξε κάποια ουσιώδης εξέλιξη, δεν υπήρξε κάποια σημαντική είδηση, ούτε στο εσωτερικό, αλλά ούτε και στο εξωτερικό.

Οι διακυμάνσεις αυτές, δεν προσθέτουν κάτι στην πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς, η οποία θα μπορούσε -ανά πάσα στιγμή- να ανατραπεί και ο Γενικός Δείκτης να κινηθεί χαμηλότερα.

Ή μάλλον, προσθέτουν κάτι, αλλά αυτό το “κάτι” είναι οριακό και χωρίς άμεση σημασία ή επίδραση. Προσθέτουν στην “πίεση” που δημιουργεί η αγορά για την ανοδική κίνησή της, τη διάσπαση του “καταραμένου” σημείου των 900 μονάδων, όταν κάποια στιγμή, αποσαφηνιστούν οι διεθνείς τάσεις και παύσει να υπάρχει η παρούσα οικονομική συγκυρία που προσδιορίζεται από τον υψηλό πληθωρισμό και τα ανοδικά επιτόκια.

 

Με βάση τη δική μας λογική, όσο δεν υπάρχει σημαντική “κίνηση” (ανοδική ή πτωτική) της αγοράς, δεν υπάρχει λόγος για κάποια δραστηριοποίηση σ’ αυτή. Πρέπει να παρακολουθούμε την κίνηση της αγοράς, αλλά δεν πρέπει να “αγχωνόμαστε” για τις καθημερινές μεταβολές που σημειώνονται.

Όταν θα έρθει η ώρα να κινηθεί η αγορά, οι μεταβολές που θα συμβαίνουν, δε θα έχουν καμία σχέση με τις σημερινές.

 

Από τις σημερινές μεταβολές, αξίζει να σχολιάσουμε την άνοδο, κατά 5,38% της Σαράντης, με τη μετοχή της να φτάνει στα € 6,07. Με βάση τη λογιστική κατάσταση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή -και την οποία εξετάσαμε σήμερα- εκτιμούμε ότι, τουλάχιστον το 2022, θα είναι ένα δύσκολο έτος, ενώ το ίδιο δύσκολο θα μπορούσε να είναι και το 2023, αφού τα κέρδη που προσέθετε η εταιρία από την Estee Lauder, δύσκολα θα μπορούσαν να αντικατασταθούν. Η λογιστική κατάταση του 6μήνου, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν για το γ’ και το δ’ τρίμηνο, θα δείξουν το πρόβλημα της εταιρίας. Σχετικό άρθρο, με περισσότερες λεπτομέρειες θα δημοσιεύσουμε αύριο.

 

Αξιοσημείωτη ήταν και η άνοδος της INTEK, κάτι που προφανώς προέκυψε από το γεγονός ότι η δημόσια προσφορά για τη μετοχή της BYTE, έχει ήδη καλύψει το 75% των κυκλοφορούντων μετοχών. Σε κάθε περίπτωση, η επιφύλαξή μας για τη συγκεκριμένη εταιρία (και μετοχή) είναι γνωστή. Παράλληλα, οι μετοχές των δύο διυλιστηρίων, προσαρμόζονται σε πιο χαμηλά επίπεδα, καθώς φαίνεται ότι ολοκληρώνεται η θετική επίδραση των εξαιρετικών (αλλά μάλλον, μη επαναλαμβανόμενων) αποτελεσμάτων του α’ εξαμήνου.

 

Κατά τις επόμενες μέρες, θέλουμε να ασχοληθούμε με τη μετοχή της ΛΑΜΔΑ. Ίσως αποτελεί έκπληξη για τους περισσότερους από εσάς, αφού επί τέσσερα χρόνια, ουδέποτε υπήρξαμε θετικοί για τη μετοχή. Νομίζουμε όμως ότι, ίσως να ήρθε το “πλήρωμα” του χρόνου να την εξετάσουμε, στα πλαίσια των δύο εξελίξεων (εισαγωγή των εμπορικών κέντρων στο ΧΑ και υλοποίηση του project στο Ελληνικό), οι οποίες, μπορεί να αλλάζουν τη φυσιογνωμία της εταιρίας, κάτι που μπορεί να δίνει κάποια προοπτική στη μετοχή της.

 

Ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει την κινητικότητά του. Καθώς οι μετοχές του κλάδου έχουν αρκετά μεγάλη εμπορευσιμότητα, αλλά και “επιθετικότητα”, είναι από τις λίγες μετοχές στην αγορά που μπορεί κάποιος να κάνει “trading” για να βγάλει μεροκάματο. Πολλοί το κάνουν, εκτιμούμε όμως ότι λίγοι κερδίζουν τελικά.

 

Η θέση μας για την αγορά, παραμένει επιφυλακτική. Ας δούμε αύριο και τί θα ανακοινωθεί για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Είναι μία από τις 3 πιο σημαντικές ανακοινώσεις του μήνα, μετά τα επιτόκια της ΕΚΤ και της FED.

 

Καλό σας απόγευμα.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text