Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα, Τρίτη, 13/9/2022, υποχωρεί ατάκτως από τις 850 μονάδες

Ο ΓΔ σήμερα, Τρίτη, 13/9/2022, υποχωρεί ατάκτως από τις 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ενώ μέχρι πρίν μια ώρα ο ΓΔ κρατούσε καλά την θέση του λίγο πάνω από τις 850 μονάδες, κατά τις 3.30 μμ σημειώθηκε απότομη καθίζηση 11 μονάδων ή -1,30% που τον έφερε στις 841 μονάδες (-1% από το χθεσινό κλείσιμο) ενώ ο τζίρος κυμαίνεται σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά της χθεσινής ανοδικής συνεδρίασης, κοντά στα 55 εκατ στο κλείσιμο.

Η αιτία της καθίζησης ευρίσκεται στις Δυτικές Κεντρικές Τράπεζες που προτίθενται να αυξήσουν περαιτέρω τα επιτόκια με συνέπεια διαρροή θεσμικών κεφαλαίων από τις μετοχές προς τα ομόλογα.

Η τάση του ΓΔ είναι καθοδική οπότε εμείς, το ΤΧ, δεν έχουμε καμία προς το παρόν διάθεση για αγορές μετοχών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 42% με μετοχές και 58% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Σε αγορές θα προχωρήσει μόνον αν ο ΓΔ ανακάμψει και ξεπεράσει τις 860 μονάδες, την μέση τιμή της καθίζησης ΤΕ (κοίτα γράφημα).

Μετοχές

Πτωτικό είναι αυτή τη στιγμή (4.30 μμ) το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να φέρουν αρνητικό πρόσημο ενώ 4 μετοχές, οι ΦΡΙΓΟ, ΤΖΚΑ, ΜΙΓ και ΑΛΦΑ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις  χειρότερες του -3% σε σύγκριση με μια, την ΕΠΣΙΛ, που σημειώνει άνοδο άνω του +3%.

Το κυριότερο συμβάν της σημερινής συνεδρίασης είναι οι διανομές (μεγάλες πτώσεις τιμής με μεγάλους όγκους) στα διυλιστήρια  ΜΟΗ και ΕΛΠΕ, λόγω της πρόθεσης της κυβέρνησης να τους επιβάλει έκτακτο φόρο επί των κερδών.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή αντίστοιχα καθοδική διάσπαση στροφέα ή αντίστοιχα πωλητικού στροφέα και επίσης, καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέο υψηλό ή νέο χαμηλό έτους.

Το μόνο θετικό αξιοσημείωτο της σημερινής συνεδρίασης είναι οι 4 μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης που τείνουν να δώσουν, σε δύσκολη διαγραμματική συγκυρία του ΓΔ, σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση υψηλού τριμήνου – έγκυρου στροφέα και είναι οι  ΕΨΙΛΟΝ με στροφέα τα 6,1 ευρώ, ΒΥΤΕ 3,35, ΠΑΠ 2,6 και ΙΝΤΕΚ με στροφέα τα 4 ευρώ.

Θα επανέλθουμε αύριο, ελπίζουμε νωρίτερα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text