Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | H αγορά προσπαθεί σήμερα (Τετ, 14/9/22 να αντισταθεί στις διεθνείς πτωτικές πιέσεις

H αγορά προσπαθεί σήμερα (Τετ, 14/9/22 να αντισταθεί στις διεθνείς πτωτικές πιέσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ανθεκτικότητα επιδεικνύει σήμερα το Ελληνικό Χρηματιστήριο με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή πτώση -0,60% (στις 835 μονάδες, στις 4.30 μμ) με μέτριο για την εποχή τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες δείχνουν πιο ευάλωτοι (DAX -1,20%) στο χθεσινό αμερικανικό sell off -4% στον Dow λόγω επιμονής του αμερικανικού πληθωρισμού κοντά στα επίπεδα του 9%.

Ακολουθώντας την λογική των ποσοστιαίων retracements , θεωρούμε ότι αν ο ΓΔ χάσει το 50% της πρόσφατης ανοδικής αντίδρασης ΕΒ (κοία γραφ) κλείνοντας κάτω των 835 μονάδων, τότε θα έχουμε αυξημένες πιθανότητες να τον δούμε στον πυθμένα των 820 μονάδων των αρχών Σεπτεμβρίου ή και χαμηλότερα προς τις 800 μονάδες.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 835 εμείς θα διατηρούμε κάποιες λιγοστές ελπίδες ότι η αγορά μπορεί να γυρίσει ανοδικά προς τις 900 μονάδες του ΓΔ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου μισά μετοχές – μισά μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις ακόμα κι αν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 835 μονάδων..

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των 60 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε ενώ μόνον 3 μετοχές, οι ΕΥΑΘ, ΕΠΣΙΛ και ΠΛΑΚΡ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με 4 μετοχές, τις υπερπωλημένες ΑΤΤΙΚΑ, ΑΛΜΥ, ΠΛΑΘ και ΕΛΧΑ, που σημειώνουν ανόδους καλύτερες του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα εκτός της άσημης ΕΥΑΘ που σημειώνει μεν πτώση -4% αλλά χθες το απόγευμα έκοψε μέρισμα τεράστιο -8% επί της τιμής της μετοχής. Οι θεσμικοί δεν μπαίνουν στην εν λόγω μετοχή, γεγονός που θα σήμαινε άνοδο της τιμής της και πτώση της μερισματικής της απόδοσης, διότι η εμπορευσιμότητα και free float της ΕΥΑΘ είναι πολύ μικρές.

Νέα υψηλά έτους σημειώνει σήμερα η ΕΛΤΟΝ και νέα χαμηλά έτους η ΙΚΤΙΝ.

Άτονες είναι σήμερα οι μετοχές των διυλιστηρίων ΜΟΗ και ΕΛΠΕ. Για παράδειγμα, η ΕΛΠΕ μετά το χθεσινό sell off -3,3% με 4,5 εκατ τεμάχια, σήμερα σημειώνει άνοδο +1% με μόνον 110 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text