Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Παρ, 16/9/22) να κρατήσει την θέση του κοντά στις 850 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Παρ, 16/9/22) να κρατήσει την θέση του κοντά στις 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μέτρια χαρακτηρίζουμε την μέχρι τούδε (3.20 μμ) σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ ναι μεν δεν δέχεται ιδιαίτερα ισχυρές πωλητικές πιέσεις, μόνον πτώση -0,20% (στις 837 μονάδες), αλλά τείνει να διασπάσει καθοδικά (όπως έγινε σήμερα κατά τις 11.00 πμ) τον κυλιόμενο πυθμένα Ε των 836 μονάδων (κοίτα γραφ) καθώς και τον μέσον άξονα των 835 μονάδων του 10ήμερου εύρους ΒΕ των 850-820 μονάδων.

Η σημερινή συνεδρίαση θα κατοχυρωθεί σαν θετική αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 836 μονάδες και αρνητική αν κλείσει κάτω των 835. Οι απόστάσεις είναι μικρές και μέχρι το κλείσιμο πιθανόν να προκύψει μια από τις δυο εκβάσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 42% με μετοχές και 58% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις ακόμα κι αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 836 μονάδων ή κάτω από τις  835.

Μετοχές

Φτωχό από συμβάντα σε κατιδίαν μετοχές είναι σήμερα το ΧΑ. Τα ¾ των μετοχών κινούνται αρνητικά με ήπιες πτώσεις και το ¼ θετικά ενώ μόνον μια μετοχή, η ΠΛΑΘ,  σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3% και καμία μετοχή άνοδο άνω του +3%.

Οι διανομές σε ΜΟΗ συνεχίζονται  και σήμερα (-1% με 100 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής) συμπληρώνοντας συνολική 15νθήμερη πτώση περίπου -20% ενώ τα ΕΛΠΕ με την σημερινή τους ανοδική αντίδραση +1%, συμπληρώνουν συνολική πτώση 15 ημερών περίπου -9%.

Ο ΔΤΡ σημειώνει αυτή τη στιγμή πολύ μικρή άνοδο +0.25% δείχνοντας κατά τους τελευταίους δυο μήνες καλύτερη συμπεριφορά από τον ΓΔ αφού κινείται κοντύτερα στο υψηλό τριμήνου των 600 μονάδων παρά προς το χαμηλό των 444 μονάδων του ιδίου διαστήματος (τρέχουσα τιμή 555 μονάδες).

Μόνον μια μετοχή, η ΕΛΤΟΝ, σημειώνει σήμερα νέο υψηλό έτους ενώ καμία δεν σημειώνει νέο χαμηλό ιδίου διαστήματος.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00 μμ ή νωρίτερα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text