Αρχική | Εταιρίες | Αγορά Ακινήτων | Ποιος ισχυρός παίκτης του real estate απέκτησε το εκθεσιακό κέντρο ΕΚΕΠ στη Μεταμόρφωση

Ποιος ισχυρός παίκτης του real estate απέκτησε το εκθεσιακό κέντρο ΕΚΕΠ στη Μεταμόρφωση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ποιος ισχυρός παίκτης του real estate απέκτησε το εκθεσιακό κέντρο ΕΚΕΠ στη Μεταμόρφωση

Διεκδικούσε μέχρι πρότινος με αξιώσεις τον τίτλο του μόνιμου θαμώνα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών καθώς στο ενεργητικό του μετρούσε από το 2020, που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στην πλατφόρμα, όχι μόνο αρκετά άγονα σφυριά αλλά και σκαμπανεβάσματα στην τιμή πρώτης προσφοράς.

Τελικά, μετά από ουκ ολίγες άκαρπες προσπάθειες για την εκποίησή του, το εμβληματικό Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκθέσεων και Προβολής (ΕΚΕΠ) στη Μεταμόρφωση στα τέλη του περασμένου Ιουλίου κατάφερε να βρει νέο ιδιοκτήτη με την τιμή κατακύρωσης να κλείνει στα 11.570.100 ευρώ, ήτοι 100 ευρώ παραπάνω σε σχέση με την τιμή πρώτης προσφοράς.

Λίγους μήνες αργότερα και το πρώτο ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι ποιος κρύβεται πίσω από την απόκτηση του μεγάλου ακινήτου, το οποίο μέχρι πρότινος ανήκε στην οικογένεια Αλεξόπουλου και κατά το παρελθόν αποτελούσε ένα από τα πρώτα μεγαλύτερα εκθεσιακά κέντρα που λειτουργούσαν στην Αττική.

Η Greco X Property και η σύνδεση με την Dromeus Capital

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεση του το Capital.gr, πλειοδότης του ακινήτου υπήρξε η Greco X Property Investments (Γκρεκο Ξι Μονοπρόσωπη Α.Ε.), η οποία συνδέεται με τη γνωστή εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Dromeus Capital με επικεφαλής τον Αχιλλέα Ρισβά.

Η Greco X Property, συστάθηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους με μετοχικό κεφάλαιο της τάξεως των 25.000 ευρώ ενώ στο διοικητικό της συμβούλιο μετέχει με την ιδιότητα του προέδρου η Δέσποινα Ιωάννου, η οποία από το 2020 κατέχει τη θέση της Managing Director στην Dromeus Capital Group καθώς και με την ιδιότητα του διευθύνοντος συμβούλου, ο Νίκος Μπαλάνης, ο οποίος είναι Managing Director και Co-CIO of Real Estate Platform, επίσης στην Dromeus Capital Group.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η Greco X Property φέρεται να έχει έδρα στην ίδια διεύθυνση που διατηρεί τα κεντρικά της γραφεία η Dromeus στο Μαρούσι.

Τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί και η ονομασία της εταιρείας, η οποία χτύπησε το εκθεσιακό κέντρο καθώς η Dromeus Capital αποτελεί την διαχειρίστρια εταιρεία του Greco fund (Greek Real Estate COmpany Fund), συμφερόντων των συμφερόντων Σταύρου Αδαμόπουλου και Αχιλλέα Ρισβά, το οποίο διαθέτει σημαντικά κεφάλαια, τα οποία επενδύσει στην εγχώρια αγορά ακινήτων.

Σε επικοινωνία που είχε το capital.gr με την Dromeus Capital Group, η διοίκηση της εταιρείας περιορίστηκε στο να σχολιάσει ότι δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει αλλά ούτε και να αρνηθεί ότι βρίσκεται πίσω από την απόκτηση του ΕΚΕΠ στην Μεταμόρφωση.

Τι περιλαμβάνει το εν λόγω ακίνητο

Θυμίζουμε ότι το εν λόγω εκθεσιακό κέντρο ξεκίνησε να λειτουργεί το 1993 και για πολλά χρόνια φιλοξενούσε εκθέσεις από διάφορους κλάδους. Ωστόσο, εδώ και αρκετό καιρό παραμένει κλειστό ενώ η τελευταία φορά που φαίνεται να χρησιμοποιείται εντοπίζεται στις αρχές του 2013 όταν λειτούργησε σαν Family Park.

Το οικόπεδο στο οποίο έχει κατασκευαστεί το εκθεσιακό κέντρο είναι συνολικής έκτασης 12,5 στρεμμάτων και βρίσκεται στο 12o χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας ενώ οι  εγκαταστάσεις του αναπτύσσονται σε 4 ορόφους.

Ειδικότερα, το υπόγειο έχει συνολική επιφάνεια 4.900,22 τ.μ. και περιλαμβάνει 143 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, δύο θέσεις στάθμευσης για φορτηγό, διαδρόμους προσπέλασης και τρεις αποθήκες.

Το ισόγειο καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια 4.950,48 τ.μ. και περιλαμβάνει έναν ενιαίο χώρο και ένα χώρο αίθριου ενώ επιπλέον ο εσωτερικός εξώστης μεταξύ ισογείου και πρώτου ορόφου: έχει συνολική επιφάνεια 1.226,54 τ.μ. και περιλαμβάνει έναν ενιαίο χώρο και δύο δωμάτια.

Ο πρώτος όροφος έχει συνολική επιφάνεια 4.894,76 τ.μ. και περιλαμβάνει έναν ενιαίο χώρο και αίθριο ενώ ο δεύτερος όροφος έχει συνολική επιφάνεια 3.796,26 τ.μ. και αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο.

Πλέον το ζητούμενο είναι πώς η Dromeus Capital σχεδιάζει να αξιοποιήσει το εν λόγω μεγάλο ακίνητο στην Μεταμόρφωση.

Τα τελευταία χρόνια η Dromeus Capital αποτελεί έναν από τους ισχυρούς παίκτες στην εγχώρια αγορά ακινήτων, έχοντας μέχρι πρότινος σαν κύρια στόχευση την κατηγορία των κτιρίων γραφείων.

Θυμίζουμε ότι το 2019 είχε αποκτήσει 4 κτίρια γραφείων της Prodea Investments έναντι του τιμήματος των 93 εκατ. ευρώ ενώ παράλληλα είχε προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της τις εγκαταστάσεις γραφείων Maroussi Plaza από την Deloitte, καταβάλλοντας το ποσό των 40 εκατ. ευρώ.

Ματίνα Χαρκοφτάκη

 

πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text