Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Παγκρήτια Τράπεζα: Παρατείνεται η αύξηση κεφαλαίου

Παγκρήτια Τράπεζα: Παρατείνεται η αύξηση κεφαλαίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Παγκρήτια Τράπεζα: Παρατείνεται η αύξηση κεφαλαίου

Ολιγοήμερη παράταση έως τα τέλη Σεπτεμβρίου παίρνει η περίοδος για την έναρξη της της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας, ύψους 98,7 εκατ. ευρώ, προκειμένου η ΤτΕ να εγκρίνει το κεφαλαιακό πλάνο που η διοίκηση πρόκειται να υποβάλλει στην ΤτΕ.

Η παράταση εξυπηρετεί από την πλευρά της Τράπεζας και την υποχρέωση για την υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων με βάση τα αποτελέσματα του εξαμήνου του 2022, που έχει ζητήσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Μετά την χθεσινή πάντως απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς υπέρ της απαλλαγής του Μιχάλη Σάλλα για την υπόθεση που αφορούσε χειραγώγηση στο πλαίσιο της ΑΜΚ που πραγματοποίησε η τράπεζα Πειραιώς το 2010, ανοίγει ο δρόμος  για την συμμετοχή του Lyktos Group στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας. Όπως σημείωσε ο Μιχάλης Σάλλας σε ανακοίνωσή του «η Lyktos Participations υπό την ιδιότητά της ως στρατηγικός επενδυτής της Παγκρήτιας Τράπεζας είναι σε θέση πλέον να εντείνει τις προσπάθειές της, σε συνεργασία με τη διοίκηση της Τράπεζας, για την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας».

Η Lyktos Participations Επενδύσεων και Συμμετοχών διαθέτει το 19,95% της Τράπεζας, η Alfa Ocean Developments Ανώνυμη Κτηματική Εταιρεία Συμμετοχών ελέγχει το 7,92%, ποσοστό 7,17% ελέγχει η Εθνική τράπεζα, ενώ το υπόλοιπο 64,97% ανήκει σε μετόχους που ελέγχουν κάτω από 5%.

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο «το σχέδιο κεφαλαιακής αποκατάστασης θα πρέπει να περιλαμβάνει αναλυτικότερες πληροφορίες και στοιχεία σε σχέση με αυτό που υποβλήθηκε στις 15 Ιουλίου.2022, να λαμβάνει υπόψη τις παρατηρήσεις που έχουν ληφθεί από την ΤτΕ, να συνάδει με την αναθεωρημένη στρατηγική για τη μείωση των ΝΡΕs της Τράπεζας και να αποτελεί μέρος του ευρύτερου επιχειρηματικού σχεδιασμού, μέσω του επικαιροποιημένου και συνολικού επιχειρηματικού σχεδίου για τον Όμιλο». Το επιχειρησιακό πλάνο προβλέπει την απορρόφηση των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα καθώς και την συνένωσή της με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Να σημειωθεί ότι η ΑΜΚ σε ότι αφορά τους παλιούς μετόχους ήταν προγραμματισμένη για τα μέσα Σεπτεμβρίου και πλέον αναμένεται να επεκταθεί κατά δύο περίπου εβδομάδες προκειμένου να εγκριθεί το κεφαλαιακό πλάνο από την ΤτΕ, και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τα συμπληρωματικά στοιχεία.

Εφόσον το capital plan εγκριθεί, η Lyktos αναμένεται να καλύψει τη συμμετοχή της, ενώ σε επόμενη φάση η ΑΜΚ θα ανοίξει για τις τυχόν αδιάθετες μετοχές και νέους μετόχους.

Ευγενία Τζώρτζη

 

πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text