Αρχική | Οικονομία | Διεθνείς Δείκτες | Ιαπωνία: Στο 3% ο πληθωρισμός Αυγούστου – Υψηλό 8ετίας

Ιαπωνία: Στο 3% ο πληθωρισμός Αυγούστου – Υψηλό 8ετίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ιαπωνία: Στο 3% ο πληθωρισμός Αυγούστου – Υψηλό 8ετίας

Στο 3% διαμορφώθηκε ο γενικός πληθωριστικός δείκτης στην Ιαπωνία τον Αύγουστο, κοντά σε υψηλό οκτώ ετών, υπερβαίνοντας για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, τον στόχο της Τράπεζας της Ιαπωνίας που ανέρχεται σε 2%, καθώς εντάθηκε η πίεση των τιμών από τις πρώτες ύλες και η αδυναμία του γεν.

Τον Ιούλιο ο πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 2,6%. Ο δομικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,8% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο,  στον υψηλότερο ρυθμό ανόδου του από το 2014.

Ο ρυθμός αύξησης πληθωρισμού του Αυγούστου ενίσχυσε τις  υποψίες μεταξύ των οικονομολόγων ότι η πίεση των τιμών θα διαρκέσει περισσότερο από ό,τι ανέμενε η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ), αν και πολλοί εξακολουθούν να αναμένουν ότι δεν θα υπάρξει άμεση αλλαγή στην εξαιρετικά χαλαρή πολιτική της.

Η BOJ θα ολοκληρώσει την Πέμπτη μια διήμερη συνεδρίαση  στην οποία οι αναλυτές αναμένουν ότι θα εξετάσει την ευθραυστότητα της οικονομικής ανάκαμψης στην απόφαση να διατηρήσει τόσο τα βραχυπρόθεσμα όσο και τα μακροπρόθεσμα επιτόκια κοντά στο μηδέν.

«Το αδύναμο γεν εισάγει τον πληθωρισμό στην Ιαπωνία. Ο δομικός πληθωρισμός καταναλωτών αναμένεται να ανέλθει στο 3% τον Οκτώβριο», δήλωσε ο Τακέσι Μινάμι, επικεφαλής οικονομολόγος στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Norinchukin.

 

Πηγή:newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text