Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΡΑΕ: «Πράσινο» στην Motor Oil για νέο ΣΗΘΥΑ 57MW στο διυλιστήριο Κορίνθου

ΡΑΕ: «Πράσινο» στην Motor Oil για νέο ΣΗΘΥΑ 57MW στο διυλιστήριο Κορίνθου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΡΑΕ: «Πράσινο» στην Motor Oil για νέο ΣΗΘΥΑ 57MW στο διυλιστήριο Κορίνθου

Το «πράσινο φως» της ΡΑΕ εξασφάλισε ο Όμιλος της Motor Oil για την δημιουργία νέου σταθμού ΣΗΘΥΑ ισχύος 57 MW, ο οποίος θα έρθει να ενισχύσει περαιτέρω το παραγωγικό ενεργειακό δυναμικό των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου στην Κόρινθο.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Προέδρου της ΡΑΕ, με ημερομηνία 19 Σεπτεμβρίου, χορηγήθηκε προς την Motor Oil Ελλάς βεβαίωση παραγωγού ειδικού έργου για σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ΣΗΘΥΑ, εγκατεστημένης ισχύος 57MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 57MW, στη θέση Σουσάκι Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.

Η σχετική αίτηση της εταιρείας υπεβλήθη προς την Αρχή στις 29 Ιουνίου 2022, ενώ η διάρκεια της άδειας είναι 25 έτη (έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2047).

Ο νέος σταθμός θα αναπτυχθεί από τη Motor Oil μέσω ιδίων κεφαλαίων.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη βεβαίωση παραγωγού σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η μέση τιμή του ολικού βαθμού απόδοσης ntot του σταθμού παραγωγής είναι > 75%, που ισχύει για την τεχνολογία της μονάδας (Αεριοστρόβιλος με ανάκτηση θερμότητας) σύμφωνα με την ΥΑ υπ’ αριθμ. Δ5-ΗΛ/Γ/Φ 1/οικ.15641 (ΦΕΚ Β’ 1420/15.07.2009), συνεπώς ο σταθμός παραγωγής βρίσκεται σε κατάσταση λειτουργίας πλήρους συμπαραγωγής. Ακόμη, η μέση τιμή του λόγου εξοικονόμησης πρωτογενούς ενέργειας (PESR) του σταθμού παραγωγής είναι

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text