Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Επέκταση στην Ελλάδα για τους Ισραηλινούς της Israel Canada – Πρώτο ξενοδοχειακό deal ύψους €10 εκατ.

Επέκταση στην Ελλάδα για τους Ισραηλινούς της Israel Canada – Πρώτο ξενοδοχειακό deal ύψους €10 εκατ.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Επέκταση στην Ελλάδα για τους Ισραηλινούς της Israel Canada – Πρώτο ξενοδοχειακό deal ύψους €10 εκατ.

Στην Ελλάδα με το πρώτο ξενοδοχειακό deal επεκτείνεται η επενδυτική Israel Canada, η οποία αριθμεί αυτή τη στιγμή ουκ ολίγες επενδύσεις στο real estate εντός κι εκτός Ισραήλ, με παρουσία στο χώρο των ακινήτων άνω των δύο δεκαετιών.

Η εταιρεία που πραγματοποιεί επενδύσεις real estate κυρίως μικτού χαρακτήρα, σε επαγγελματικά ακίνητα, γραφεία, καταστήματα, κατοικίες κ.ά., ελέγχεται από τους κ.κ. Barak Rosen, Assi Tuchmeyer και Reuven Alex, ενώ τώρα προχώρησε σε συμφωνία για την αγορά του πρώτου ξενοδοχείου στην Αθήνα.

Στόχος, να προχωρήσει και σε πρόσθετες επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην ελληνική πρωτεύουσα, κάτω από το ξενοδοχειακό brand «Play». Η πρώτη αυτή συμφωνία αφορά κεφάλαια στα πέριξ των 10 εκατ. ευρώ και εντάσσεται στη νέα στρατηγική της εταιρείας για περισσότερες επενδύσεις στο εξωτερικό.

Ειδικά, η Ελλάδα περιλαμβάνεται στο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας ως μία από τις πλέον ελκυστικές αγορές του εξωτερικού, με την κίνηση εξαγοράς να έρχεται ως αποτέλεσμα του μεγάλου, γενικότερα, ενδιαφέροντος από πλευράς ισραηλινών κεφαλαίων στην ελληνική αγορά, οι οποίοι έχουν ενισχύσει την παρουσία τους όχι μόνο στα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα, αλλά και στην Περιφέρεια.

Αλλωστε, είναι πολύ πρόσφατες οι ανακοινώσεις, πρίν από λίγες ημέρες από την Intrum Hellas, για το σχήμα των SMERC, Λασκαρίδη και των ισραηλινών συμφερόντων WHG – Brown Hotels ως προτιμητέου επενδυτή για την πώληση χαρτοφυλακίου δανείων 72 ξενοδοχειακών μονάδων, νομικής απαίτησης 254 εκατ. ευρώ (Project Tethys).

Οσον αφορά τώρα την Israel Canada και ειδικά τον τομέα των ξενοδοχείων, οι επενδύσεις της πραγματοποιούνται μέσω του «οχήματος» των Ιsrael Canada Hotels. Η τελευταία λειτουργεί διάφορα ξενοδοχεία στο Ισραήλ κεντρικά στο Τελ Αβιβ και σε resorts, έχοντας ξεκινήσει ακόμη πιο έντονα την επέκτασή της λίγο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, αξιοποιώντας ουσιαστικά τις χαμηλές τιμές των ακινήτων στην αγορά λόγω της κατάρρευσης του τουρισμού. Το «άνοιγμα» στην ελληνική αγορά εντάσσεται στην περαιτέρω επέκταση της εταιρείας εκτός Ισραήλ.

Ποια ειναι

H Israel Canada επενδύει για περισσότερες από δύο δεκαετίες στον τομέα του real estate κυρίως σε αστικά ακίνητα και τοποθεσίες υψηλής ζήτησης στο Ισραήλ και όχι μόνο, με μεγάλη έμφαση και σε project μικτής χρήσης, όπως οι ουρανοξύστες στο Park Tzamarot, το συγκρότημα γραφείων της Microsoft στην Herzilya κ.ά., ενώ πλέον ενισχύει την παρουσία της και στον τουριστικό τομέα.

Ο Barak Rosen και ο Asaf Touchmair, έχουν μακρά εμπειρία στον τομέα των ακινήτων, έχοντας ξεκινήσει την πορεία τους στον κτηματομεσιτικό τομέα για να προχωρήσουν στη συνέχεια στον επενδυτικό τομέα, στηριζόμενοι από ισραηλινά επενδυτικά κεφάλαια. Ειδικά, το επενδυτικό όχημα για τα ξενοδοχεία, η Israel Canada Hotels έχει αυτήν τη στιγμή ένα χαρτοφυλάκιο με ξενοδοχεία στο Ισραήλ, στην περιοχή της Νεκράς Θάλασσας και το Τελ Αβίβ.

 

ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΣΟΥΚΗ

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text