Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Vodafone: Απέκτησε το 2,5% ο Niel, τι σηματοδοτεί η κίνησή του για τον κλάδο

Vodafone: Απέκτησε το 2,5% ο Niel, τι σηματοδοτεί η κίνησή του για τον κλάδο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Vodafone: Απέκτησε το 2,5% ο Niel, τι σηματοδοτεί η κίνησή του για τον κλάδο

Η κίνηση του Xavier Niel στη Vodafone, μπορεί να ενισχύσει τις πιέσεις στη διοίκηση της βρετανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών για να φέρει εις πέρας τις δεσμεύσεις της, αναφέρουν αναλυτές αφότου ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος απέκτησε ποσοστό 2,5% στην εταιρεία.

Το αφεντικό της Vodafone, Nick Read, δέχεται πιέσεις να τεστάρει τη διάθεση της Ευρώπης για εξαγορές στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, αφότου δήλωσε πως πιστεύει ότι οι ρυθμιστικές αρχές για τον ανταγωνισμό, είχαν αμβλύνει την αντίθεσή τους σε τέτοιες συμφωνίες.

Ο CEO δημιούργησε προσδοκίες όταν δήλωσε ότι ο όμιλός του επιδίωκε συγχωνεύσεις με ανταγωνιστές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες –προοπτικές που ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί.

Ο Niel, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Iliad, έχει ήδη ιστορικό αναδιάρθρωσης εταιρικής στρατηγικής και διακυβέρνησης.

Το 2020, προσχώρησε σε μια μικρή ομάδα επενδυτών που τάχθηκαν υπέρ μιας ριζικής αλλαγής στρατηγικής, στον όμιλο εμπορικών κέντρων Unibail-Rodamco-Westfield.

"Πιθανότατα, προσπαθεί να προχωρήσει μόνος του αυτή τη στιγμή. Αλλά εάν γίνει ο καταλύτης για άλλους μετόχους που είναι δυσαρεστημένοι με το επίπεδο δραστηριότητας και τη δυναμική της εταιρείας, θα μπορούσε να προκαλέσει ένα είδος έξαρσης της ακτιβιστικής δραστηριότητας", αναφέρουν αναλυτές.

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text