Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Οι τέσσερις άξονες για την περαιτέρω ανάπτυξη της Epsilon Net

Οι τέσσερις άξονες για την περαιτέρω ανάπτυξη της Epsilon Net

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι τέσσερις άξονες για την περαιτέρω ανάπτυξη της Epsilon Net

Σε 4 άξονες βασίζεται η περαιτέρω ανάπτυξη της Epsilon Net, η οποία παρουσίασε στο πρώτο εξάμηνο του έτους άνοδο εσόδων 72,49%, στα 30,75 εκατ. ευρώ και κερδών προ φόρων 72,68%, στα 8,59 εκατ. ευρώ.

Για το σύνολο του έτους, η εταιρεία εκτιμά άνοδο εσόδων 50% και επίτευξη περιθωρίου EBITDA υψηλότερο του 30%.

Σημαντική επίδραση στα μελλοντικά αποτελέσματα αναμένονται από τέσσερις άξονες:

-την υλοποίηση του προγράμματος στοχευμένων εξαγορών, η οποία συνεχίζεται και στο 2ο εξάμηνο του 2022.

Ήδη, πριν από λίγες ημέρες, η εταιρεία ανακοίνωσε τρεις εξαγορές στον τομέα των συστημάτων τεχνολογίας για τον τουρισμό (BookOnlineNow, HotelOnCloud, Hotel Availabilities), δημιουργώντας χαρτοφυλάκιο προϊόντων που απευθύνεται στις επιχειρήσεις της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό (PMS, Booking Engine, Channel Manager).

-την είσοδο στην αγορά νέων προϊόντων και υπηρεσιών,

-τις ολοκληρωμένες, ενσωματωμένες στις εφαρμογές μισθοδοσίας λύσεις, για την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για την "Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας" και

-την αξιοποίηση των προγραμμάτων ενίσχυσης της ψηφιακής αναβάθμισης του Ταμείου Ανάκαμψης για τον ιδιωτικό τομέα (που είναι ήδη σε εξέλιξη ) και του νέου ΕΣΠΑ 2021 -2027 (που αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του 2022).

Μετά και τις πρόσφατες εξαγορές, ο αριθμός των ενεργών πελατών του ομίλου της Epsilon Net είναι πάνω από 125.000 και, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, "η εφαρμογή του επιτυχημένου μοντέλου ενσωμάτωσης των νέων θυγατρικών και η λειτουργική ενοποίηση των επιχειρησιακών μονάδων, συμβάλει στην επίτευξη οικονομιών κλίμακος και τη βελτίωση του καθαρού λειτουργικού περιθωρίου".

Στο πρώτο εξάμηνο του έτους, η μητρική εταιρεία απέκτησε πλειοψηφική συμμετοχή στις εταιρίες CSA (συστήματα πληροφορικής για τον τομέα της υγείας – φαρμακεία), DIGITAL4U (πληροφοριακά συστήματα και υπηρεσίες στους τομείς του E-commerce και του Digital Marketing), TAX HEAVEN (λύσεις επιστημονικής τεκμηρίωσης και ενημέρωσης) και σύναψε συμφωνίες στρατηγικής συνεργασίας με την Εθνική Τράπεζα και την EUROBANK για την αξιοποίηση των προγραμμάτων ενίσχυσης της "Ψηφιακής Αναβάθμισης" των πελατών τους από το Ταμείο Ανάκαμψης και το SKROUTZ.

Το νέο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Η εταιρεία απέκτησε, τον Απρίλιο, αυτόνομο κτιριακό συγκρότημα έκτασης 7.244 τ.μ. με εμβαδό οικοπέδου 2.942 τ.μ. στην περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και σε απόσταση 3,5 χλμ. από το Διεθνή Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, το οποίο προορίζεται, μετά τις απαραίτητες προσαρμογές, να αποτελέσει τη νέα, σύγχρονη εγκατάσταση των εταιρειών του ομίλου.

Στο νέο κτιριακό συγκρότημα θα μετεγκατασταθούν όλες οι λειτουργίες της έδρας της επιχείρησης, καθώς και οι νέες τεχνολογικές δομές που αναπτύσσει ο όμιλος και πιο συγκεκριμένα:

-Η έδρα και οι διοικητικές υπηρεσίες του ομίλου καθώς και το σύνολο του προσωπικού που απασχολείται στην Θεσσαλονίκη.

-Το υπό ίδρυση "Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας του Ομίλου", το οποίο θα εστιάσει αρχικά στους τομείς των ΙNFORMATION SYSTEMS, FINTEC και ANALYTICS.

-Η υπό ίδρυση "θερμοκοιτίδα" του ομίλου, με στόχο την προσέλκυση νέων επιστημόνων στο πλαίσιο των συνεργασιών του ομίλου με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας.

Δεν αναμένονται μεγάλες συνέπειες από την ενεργειακή κρίση

Σχετικά με την επίδραση της ενεργειακής κρίσης, ο όμιλος της Epsilon Net αναφέρει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με την ενεργειακή κρίση, προκειμένου να προσαρμοστεί στις ειδικές συνθήκες που προκύπτουν.

Εάν και το κόστος ενέργειας για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων του ομίλου, επηρεάζεται από τις μεγάλες αυξήσεις που παρατηρούνται διεθνώς, εντούτοις αποτελεί πολύ μικρό μέρος του λειτουργικού κόστους.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ο όμιλος δήλωσε ότι δεν έχει θυγατρικές ή συνδεδεμένες εταιρείες με έδρα τη Ρωσία ή την Ουκρανία, ούτε σημαντικές συναλλαγές με συνδεδεμένα μέρη από τη Ρωσία ή την Ουκρανία.

Επίσης, δεν έχει σημαντικούς πελάτες ή προμηθευτές ή υπεργολάβους ή συνεργάτες από τη Ρωσία ή την Ουκρανία και δε διατηρεί λογαριασμούς ούτε έχει δάνεια σε ρωσικά ή ουκρανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Φώτης Φωτεινός

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text