Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για τη Mytilineos η Citi

Αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για τη Mytilineos η Citi

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για τη Mytilineos η Citi

Σε αύξηση της πρόβλεψής της για την κερδοφορία της Mytilineos την επόμενη τριετία προχωρά η Citi σύμφωνα με σημερινό Note που εξέδωσε με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη των αναλυτών της στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Βοιωτία (Μεταλλουργία και Ενέργεια).

H CITI επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η εταιρεία διανύει περίοδο σημαντικής αύξησης των κερδών της σε νέα, ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη του 2022 θα είναι διπλάσια (€349 εκατ.) σε σχέση με το 2021 ενώ για το 2023 (€452 εκάτ.) και το 2024 (€492 εκάτ.) τριπλάσια σε σχέση με αυτά του 2021 (€162 εκάτ.)

Με όχημα τις ευκαιρίες της "πράσινης" ανάπτυξης, η εταιρεία μέσα από δύο ευδιάκριτους πυλώνες:

Α. επιταχύνει τη ανάπτυξη του σημαντικού παγκόσμιου portfolio, των >8GW σε έργα ΑΠΕ (P&G BU, RSD BU), που κατέχει, το οποίο λόγω της γεωγραφικής διαφοροποίησής του ευνοεί τη γρήγορη ανάπτυξή του

Β. "πρασινίζει" και αναβαθμίζει τη συνολική παραγωγή αλουμινίου (Metallurgy BU), μεταξύ άλλων μέσω ΑΠΕ, ενισχύοντας έτσι σημαντικά τα δομικά πλεονεκτήματα του Τομέα της Μεταλλουργίας

Τέλος εν αναμονή, ενός πολύ δυνατού σετ αποτελεσμάτων στο τρίτο τρίμηνο του 2022 (Q3 2022), η CITI ανοίγει ένα παράθυρο θετικού καταλύτη για την εταιρεία.

 

Χάρης Φλουδόπουλος

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text