Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Υποβλήθηκε προς την Επ. Κεφαλαιαγοράς το αίτημα διαγραφής των μετοχών της Ευρωπαϊκή Πίστη

Υποβλήθηκε προς την Επ. Κεφαλαιαγοράς το αίτημα διαγραφής των μετοχών της Ευρωπαϊκή Πίστη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Υποβλήθηκε προς την Επ. Κεφαλαιαγοράς το αίτημα διαγραφής των μετοχών της Ευρωπαϊκή Πίστη

Αίτημα διαγραφής των μετοχών της εταιρείας Ευρωπαϊκή Πίστη υποβλήθηκε προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά από σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας για τη διαγραφή του συνόλου των κοινών, ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών, ήτοι 26.539.907 μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,63 ευρώ εκάστη, από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, στις 22 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00 π.μ., συνήλθαν σε αυτόκλητη Έκτακτη Γενική Συνέλευση οι μέτοχοι της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία "ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ" (η "Εταιρεία") στην έδρα της Εταιρείας με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την διαγραφή των μετοχών της Εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 17 παρ. 5 του ν. 3371/2005.

Ειδικότερα, στη Γενική Συνέλευση συμμετείχε ο μοναδικός μέτοχος της Εταιρείας, ήτοι η εταιρία "ALLIANZ SE", η οποία εκπροσωπεί 26.539.907 μετοχές με ισάριθμα δικαιώματα ψήφου, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 100% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

Η Γενική Συνέλευση, με ομόφωνη απόφαση αποφάσισε την διαγραφή του συνόλου των κοινών, ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών της Εταιρίας, ήτοι 26.539.907 μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,63 ευρώ εκάστη, από το Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 5 του ν. 3371/2005 και την υποβολή σχετικού αιτήματος προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Παράλληλα παρασχέθηκαν οι απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις για την υλοποίηση της ως άνω απόφασης και την υποβολή του σχετικού αιτήματος.

Σε συνέχεια της ανωτέρω απόφασης, υποβλήθηκε αυθημερόν προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το αίτημα διαγραφής.

 

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text