Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Οι μετοχές που πρέπει να παρακολουθούμε στην παρούσα φάση

Οι μετοχές που πρέπει να παρακολουθούμε στην παρούσα φάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Στο χθεσινό μας σχόλιο, της στήλης “Το απόλυτο σύστημα συναλλαγών” (εδώ), αναφέραμε ότι, αναμένουμε την “αναταραχή” των αγορών, να συνεχιστεί, για αρκετό ακόμη χρονικό διάστημα και ότι, οι χρηματιστηριακοί δείκτες, θα κινηθούν αρκετά χαμηλότερα κατά τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Ο χρηματιστηριακός δείκτης της Αθήνας, θα μπορεί να έχει μία -συγκριτικά- καλύτερη επίδοση, πλην όμως, δε θα αποφύγει την υποχώρηση, ή, στην καλύτερη περίπτωση, τη στασιμότητα.

Στο επόμενο διάστημα, το μέλημά μας, θα είναι:

α) Να εντοπίσουμε τα χαμηλότερα σημεία αυτής της κρίσης. Αυτό άλλωστε, είναι κάτι που έχουμε “υποσχεθεί” ότι θα το κάνουμε, ήδη από το ξεκίνημά της. Εκτιμούμε ότι, με τον τρόπο που παρακολουθούμε τις εξελίξεις, θα μπορέσουμε να πετύχουμε την επισήμανση του “πάτου” των αμερικανικών αγορών και κατά συνέπεια και τον “πάτο” της ελληνικής αγοράς.

β) Να προετοιμαστούμε για την τοποθέτησή μας, στις μετοχές που θα “πρωταγωνιστήσουν” μετά την κρίση.
Η άποψή μας, είναι ότι, εκτός εάν -για οποιοδήποτε λόγο- υπάρξουν ανατρεπτικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, μετά την κρίση, η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, θα κινηθεί, επιθετικά δυναμικά.

 

Χθες, δημοσιεύσαμε έναν πίνακα (δείτε εδώ) με συγκεκριμένες μετοχές, που κρίνουμε ότι θα πρέπει να παρακολουθούμε και που, με βάση τα όσα γνωρίζουμε σήμερα, θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν, μετά την κρίση.

Θελήσαμε να περιορίσουμε τον αριθμό των μετοχών στις 20, ώστε η παρακολούθηση να είναι δυνατή και να έχει κάποιο νόημα.

Τα κριτήρια επιλογής των μετοχών αυτών είναι:

α) Η αναμενόμενη εξέλιξη των οικονομικών τους μεγεθών.

β) Η επιθετικότητα των μετοχών

γ) Η συμπεριφορά της μετοχής κατά τη διάρκεια της κρίσης

 

Την ακριβή σημασία των παραπάνω, θα τη δούμε κατά την εξέταση των μετοχών του πίνακα.

 

Ας αρχίσουμε την εξέταση (θα ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή 23/9/2022).

 

Οι τραπεζικές μετοχές ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ και ΠΕΙΡ.

Από τον πίνακα βλέπουμε το πόσο “επιθετικά” έχουν κινηθεί αυτές οι μετοχές. Η μεταβολή της σημερινής τιμής, σε σχέση με την υψηλότερη και τη χαμηλότερη τιμή του έτους, δείχνει το πώς κινήθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Παράλληλα, γνωρίζουμε ότι, τα οικονομικά τους μεγέθη ανακάμπτουν. Γνωρίζουμε ότι θα δώσουν μέρισμα κατά το επόμενο έτος. Διαπιστώνουμε επίσης ότι η παρουσία τους στην αγορά είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με το παρελθόν, ενώ διαφορετική είναι και η συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων.

Μετά από αδιαφορία πολλών ετών, οι στρατηγικοί επενδυτές, τοποθετούνται στις τραπεζικές μετοχές. Οι μετοχές αυτές θα κινηθούν επιθετικά μετά την κρίση και θα οδηγήσουν την ανάκαμψη.


ΜΥΤΙΛ:

Η εταιρία διανύει φέτος την καλύτερη χρονιά της. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της διοίκησης και το 2023, αναμένεται να είναι εξίσου θετικό (δείτε εδώ). Η μετοχή, βρίσκεται στάσιμη στα ίδια επίπεδα επί 15 μήνες (δείτε εδώ), ενώ από την αρχή του έτους καταγράφει απώλειες μόλις κατά 5,1%, ενώ βρίσκεται κατά 20,6% κάτω από το υψηλό του έτους (€ 18,09). Λόγω της κρίσης, η μετοχή δε μπόρεσε να προσελκύσει όσους επενδυτές θα μπορούσε να προσελκύσει, υπό κανονικές συνθήκες. Εκτιμούμε ότι, θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει κατά το 2023 και ότι θα συνεχίζει να αποτελεί μία από τις καλύτερες εταιρίες της χρηματιστηριακής αγοράς,  αναπληρώνοντας το “έδαφος” που έχασε κατά την παρούσα φάση.


Η στήλη θα ολοκληρωθεί αύριο (Παρασκευή 23/9) το πρωί πριν από το άνοιγμα της αγοράς..

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text