Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Νέα κίνηση στη λιανική από τον όμιλο Φάις

Νέα κίνηση στη λιανική από τον όμιλο Φάις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νέα κίνηση στη λιανική από τον όμιλο Φάις

Νέο βήμα στη λιανική κάνει ο όμιλος Φάις με την δημιουργία του πρώτου καταστήματος πώλησης προϊόντων της UGG στην Ελλάδα, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο την παρουσία του και πέρα από τη χονδρική όπου ήταν εστιασμένη η δραστηριότητά του γύρω από τη συγκεκριμένη εταιρεία έως αυτή τη στιγμή.

Την ίδια στιγμή καταγράφει θετικά βήματα σε επίπεδο πωλήσεων, λαμβάνοντας ώθηση από τον τουρισμό και από τον αντίκτυπο που αυτός είχε στην ελληνική αγορά, όπως επισημαίνουν πηγές κοντά στην επιχείρηση.

Σημειώνουν επίσης ότι υφίσταται συγκρατημένη αισιοδοξία στον όμιλο αλλά και ευρύτερα στην αγορά λιανικής, βάσει της οποίας η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη το προσεχές χρονικό διάστημα σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και σε συνάρτηση με τις επικρατούσες χρηματοκονομικές και γεωπολιτικές συνθήκες πανευρωπαϊκά.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι στα αστικά κέντρα συνεχίζει να υπάρχει τουριστική κίνηση, γεγονός που διατηρεί ζωηρή την προσέλευση και τη ζήτηση στα καταστήματα, παρά τη συρρίκνωση του τουριστικού ρεύματος στη νησιωτική Ελλάδα.

Ευνοούνται από τις κινήσεις του ανταγωνισμού τα αθλητικά

Εξετάζοντας επιμέρους μάρκες με τις οποίες δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά ο όμιλος, αυτή τη στιγμή επηρεάζονται περισσότερο εκείνες που απευθύνονται σε πληθυσμό μέσου εισοδήματος, με τις ίδιες πηγές ωστόσο να επισημαίνουν ότι η επίπτωση δεν είναι σημαντική.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ο στόχος προσέγγισης των επιδόσεων του 2019 δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται προς το παρόν. Για παράδειγμα η Mango κινείται ανοδικά κατά 30% σε πωλήσεις σε σχέση με το 2021, ωστόσο με μείωση κατά 10% σε σύγκριση με το 2019.

Ικανοποιητική με θετικό πρόσημο είναι η πορεία των μαρκών Puma και Under Armour που αντιπροσωπεύει ο όμιλος τόσο σε επίπεδο χονδρικής όσο και σε επίπεδο λιανικής, καθώς ευνοούνται από τη μεταβολή στρατηγικής και τη διακοπή συνεργασιών με πελάτες στην Ελλάδα από πλευράς των βασικών ανταγωνιστών που είναι η Nike και η Adidas.

Η εταιρεία υποδημάτων Καλογήρου κινείται έντονα θετικά με διψήφιο ποσοστό που ανέρχεται στο +35% σε σύγκριση με το 2021 και στο +10% σε σύγκριση με το 2019.

Άνοιγμα στη λιανική για την UGG με το πρώτο κατάστημα στο Κολωνάκι

Σε ό,τι αφορά στη δραστηριότητα του ομίλου Φάις στον τομέα της λιανικής και χονδρικής πώλησης ειδών μόδας και αθλητικών προϊόντων, σύντομα θα λειτουργήσει το πρώτο κατάστημα λιανικής της εταιρείας υποδημάτων αλλά και ειδών ένδυσης UGG.

Το σημείο πώλησης θα βρίσκεται στην περιοχή του Κολωνακίου και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Αναγνωστοπούλου και Ξάνθου, όπου σήμερα βρίσκεται το κατάστημα της Hogan. Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα ο όμιλος είχε δραστηριότητα μόνο στην χονδρική πώληση των προϊόντων της UGG στην Ελλάδα. Κατ’ επέκταση η Hogan, η οποία επίσης αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από τον όμιλο Φάις, θα μεταφερθεί στο κτίριο του City Link επί της οδού Σταδίου, μετά την απελευθέρωση του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς που βρισκόταν εκεί.

Kiko Milano: Στο πρώτο τρίμηνο του ’23 η επέκταση σε Βουλγαρία - Ρουμανία

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται από τον όμιλο στην ανάπτυξη του δικτύου της εταιρείας καλλυντικών, Κiko Milano, οι επιδόσεις της οποίας είναι τέτοιες που δίνουν την δυνατότητα στον όμιλο Φάις να δημιουργήσει και νέα καταστήματα.

Πιο συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή και σε σύγκριση με πέρυσι η Kiko Milano κινείται με +60% σε πωλήσεις σε συγκρίσιμο αριθμό καταστημάτων, χωρίς δηλαδή τις νέες προσθήκες σημείων πώλησης στο δίκτυό της.

Εκτός από την επέκταση του δικτύου που προγραμματίζει ο όμιλος Φάις για την Ελλάδα, στην Κύπρο η Kiko Milano διατηρεί ήδη τέσσερα καταστήματα σε Πάφο, Λάρνακα και Λευκωσία, ενώ θα λειτουργήσει προσεχώς και ένα ακόμη στη Λευκωσίας.

Ταυτόχρονα όμως γίνεται και το πρώτο βήμα επέκτασης στα Βαλκάνια, καθότι στο α’ τρίμηνο του 2023 θα ανοίξουν τα πρώτα τρία καταστήματα της αλυσίδας στη Βουλγαρία. Επίσης στις αρχές του επόμενου έτους θα ξεκινήσει να λειτουργεί και το πρώτο κατάστημα της Kiko Milano στη Ρουμανία.

Την ίδια στιγμή η Technogym, εταιρεία κατασκευής αθλητικού εξοπλισμού που απευθύνεται σε ξενοδοχεία, κέντρα αποκατάστασης, γυμναστήρια αλλά προορίζεται και για οικιακή χρήση και την οποία αντιπροσωπεύει ο όμιλος, κινείται ιδιαίτερα θετικά σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεδομένης της ισχυρής πορείας του τουρισμού φέτος και των επενδύσεων από πολλά ξενοδοχεία στην αγορά οργάνων γυμναστικής για τις εγκαταστάσεις τους.

Σύντομα επίκειται η δημιουργία ενός experience center της Technogym, στο κεντρικό κτίριο του ομίλου Φάις στον Άλιμο, όπου θα είναι διαθέσιμα προς δοκιμή τα προϊόντα της εταιρείας.

Γιώργος Λαμπίρης

 

πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text